12 gün önce Samsun Çarşamba'daki Rıdvan Paşa Camisi'nde şehit polis memuru Mustafa Öztürk'ün cenaze namazı için saf tutmuş, şehidimize dua etmiştik.Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde Rıdvan Paşa Camisi'nde binleri buluşturan iki şehit cenazesi arasında sadece 12 gün var. Ne acıdır ki, Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde binlerce insanı biraraya getiren Çarşamba'nın kahraman evlatlarından başkası değil.Her iki şehidimizin de cenazesine katılmak canımızı acıtsa da orada bulunmaktan hiç şikayetçi olmadık.Eğer şehidimizi cennete uğurlamaya katılamasaydık işte o zaman kendimi suçlu hissederdim.Biz şehitlerimizin yanında olmak zorundayız.Onların namazını kılmak,onlar için yapılan dualara katılmak bizim için bir onur. Biz sırtımızı şehitlerimizden başkasına dayamıyoruz.Onların sayesinde bu coğrafyada özgür yaşıyoruz.Ama bedeli de her defasında canımızdan can oluyor.Hep birlikte en ağır ve en acı bedeli canımızdan ödüyoruz. Evlatlarımızı, kardeşlerimizi, babalarımızı, ağabeylerimizi, komşularımızı tümden kınalı kuzularımızı şehit veriyoruz.

Burası Çarşamba. Bu defa da Çarşamba'da şehit ateşinin düştüğü yerdeyiz.Rıdvan Paşa Camisi'ne bitişik ana caddeler, ara sokaklar insan kaynıyor. Samsun- Çarşamba yine ayakta ,her yer insan dolu ,binlerce insan şehidi için toplanmış.Her adımda biraz daha al bayrağa sarılı şehidin tabutuna yakın olmak istiyor yaşlı genç kadın erkek herkes...Suriye'de El Bab'da şehit düşen 16 kahraman askerden birisi olan Samsunlu Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz, hiç şüphesiz en çok annesinin yüreğini yaktı. Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda gözyaşlarıyla karşılanan şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz yine aynı şekilde Çarşamba'dan sonsuzluğa da gözyaşlarıyla uğurlandı.Acının merkezi Samsun Çarşamba'da şehitlere dua ve gözyaşı vardı. Yürekler adeta yangın yeriydi. Çarşamba'nın gözyaşları Yeşil Irmak'ın suları gibi derinden derinden sessizce akıyordu.Şehit annesi Safiye Kavuz'un feryadı açık ve netti: 'Sana nasıl kıydılar yavrum' diyordu. Şehidimizi uğurlamaya gelen binlerce insan ise bu defa son olsun diye içinden dua ediyordu.Bu defa son olsun demek hepimizin dileğidir.

Aslında Şehit Piyade Uzman Çavuş Hasan Kavuz, Suriye'deki El Bab'ı bilmezdi bile şehitlik yazılmıştı bir kere alnına bırakmadı kaderi, bilmediği bir yerde güçsüze güç katmak için gittiği yerde hainlerin kalleş saldırısında şehit düştü.Hayalleri, hayatı hiç ummadığı bir anda El Bab'da yarım kaldı.Biz Samsun- Çarşamba'dan bir kahraman evladımızı daha bu son olsun demeye devam ederek ,son yolculuğuna uğurladık, milletimizin başı sağolsun. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyorum.Mekanı da makamı da cennet olsun…