Yüreğimizi yakan şehit haberleri Suriye'den gelmeye devam ediyor. Kimine göre Suriye'ye girilmeliydi,kimine göre Suriye'de işimiz ne? Suriye'de DEAŞ ,PYD /YPG ve PKK gibi terör örgütleri var. Ne DEAŞ'ın ne PYD/YPG 'nin ne de PKK'nın yanında olamayız.Çünkü Güney sınırımızda hiçbir terör örgütü yapılanmasını istemiyoruz.Hepsinin hedefinde Türkiye var.Eğer zorunlu olmasaydı Türkiye, Suriye'de olmazdı. Suriye'deki iç savaşı ganimete çevirmek isteyen terör örgütleri, her türlü kanlı eylemi gerçekleştirmeye ve masum sivilleri katletmeye devam ediyor. Bunlara seyirci kalan bir Türkiye, tehdit ve tehlike altında olacaktır.Türkiye'nin böyle bir riski alması halinde kendi güvenliği zorlanacaktır. Türkiye'de bombaların patlamasına ,masum insanların katledilmesine zemin hazırlanamazdı.Bu yüzden Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu için Suriye'dedir.

Suriye'de taş üstünde taş bırakmayan kendinden olmayan masum sivillere her türlü işkenceyi yaparak katleden DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin Suriye'de işgal ettikleri yerleşim yerlerindeki ilerleyişinin önü kesilmeliydi.Ama bu işe sadece Türkiye kalkışmamalıydı.Türkiye'nin müttefikleri en başta Amerika da bu vahşete ve işgale dur demeliydi.Ama Amerika ve diğer müttefiklerimizin çatışma ortamından kaçtıkları, Türkiye'yi DEAŞ terör örgütü ile El Bab ve çevresinde yalnız bıraktıkları biliniyor.Buna rağmen Türkiye, DEAŞ terör örgütü ile çatışmaya terör örgütüne ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. Eğer bu yapılmaz ya da yapılamaz ise Güney sınırımız kesinlikle terör örgütlerinin kontrolüne geçecektir.Ne DEAŞ ne de PYD ile komşu olmak istemiyoruz.Terör örgütleri ile komşu olmamız halinde ödeyeceğimiz bedel bugün ödemek zorunda kaldığımız bedelden misliyle fazla olacaktır.Türkiye bunu kaldıramaz.Suriye'de şehitler veriyoruz ,isteğimiz hiç olmaması. Şehitler, Türkiye'nin yüreğini yakıyor. Suriye'de terör örgütü kök salarken, o kökü kökünden kesmek zorundayız.O kök tutarsa Türkiye'nin eli kolu bağlanıyor.

Hiç şüphesiz Suriye'de yapılanan bütün DEAŞ militanları etkisiz hale getirilse bile, bir Mehmetçik etmez.Şehitler verirken bunu da biliyoruz.En az kayıpla ,en az acıyla ,en az şehitle Suriye'de başarılı olmak zorundayız.Keşke hiç şehit olmasa …Suriye'de meydanı ve desteği bulan DEAŞ ve PYD Mehmetçiğin önünden kaçacaktır.Türk askeri Suriye'de zoru başaracak ve gittiği her yere barış götürecektir.PYD/YPG gibi terör örgütleri, arkasını müttefiklerimize dayarken Mehmetçik, onlara da zamanı gelince dersini verecektir.Çünkü Güney sınırımız Suriye, bütün terör örgütlerinden ne kadar arındırılırsa; Türkiye o kadar rahat edecektir.Türkiye bu harekatı her şeye rağmen başarıyla tamamlayacaktır.Bu harekat, Güney sınırımızın güvenliği için zorunlu olmuştur.Suriye şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum.Kahraman Mehmetçiklere minnettarız.