Başkanlık sistemini destekliyorum. Ancak dava arkadaşlarım beni bağışlasınlar, halkın doğrularını dile getirmesem güvenirliğimi kaybederim. Defalarca yazdım, halktan bana yansıyan temel doğru ve gerekçesi şu:

Başkan, halkın belirlediği vekillerden oluşan Meclis'in oy çokluğuna göre iş yürütmeli.

Niye? Beşer şaşar ama millî irade şaşmaz. Millî iradeyi de halkla sürekli temas halindeki sivil toplum kuruluşlarının başkan, yönetim kurulu veya içinde temayüz etmiş karizmatik üyeleri değil, o kuruluşların tümünün oy çokluğu belirleyebilir. Bu köşede hep sivil toplum kuruluşu mensuplarının temayüllerini ölçerek yazıyorum. Fikirlerim tabana dayalı yani!

Seçilme yaşını 18 yapan madde komisyondan geçti. Yanlış! Tarihe bakalım, destan kültürümüze bakalım. Monarşideyken de istişare meclisleri vardı. Bunlar görmüş geçirmiş, temayüz etmiş kişilerden oluşuyordu. Adı da Aksakallar Meclisi idi. Örneğin Manas Destanı'na bakın. Aksakalların üyeleri, başı kimdi? Acıbay kimdi? Burada 18 yaşında kimse var mıydı? Milliyetçiliği, ülkücülüğü kimseye bırakmayan MHP bu gerçeğe nasıl aykırı hareket eder? Olacak şey değil! Askerliğini yapmamış gençler, Meclis'te hangi fikir birikimiyle kanun yapacak? Bu ister istemez Meclis birikiminin yürütmeyi etkilemesini değil, onun kolay yönlendirmesini esas alan bir mantığın devrede olduğunu gösteriyor. Belki 600 vekil içinde gençlerin duygu ve düşüncelerini dile getirecek çok az sayıda temsilci olsun denebilirdi ama böyle yapılmadı, önü açık tutuldu.

Halk diyor ki… bu, tepedekilerin çocuklarına getirilmiş bir ayrıcalıktır. Askere gitmesinler Meclis'te indir kaldır yapsınlar öyle mi?

Klasikleşmiş 'Ahh…ne vardı şimdiki aklım gençliğimde olaydı!' halk yakınmasını da mı hatırlamadınız efendiler? Komisyonda birbirinize saldırmak, pet şişe atmak yerine bu gerçekleri gerilim yaratmadan niye tartışıp ortaya çıkarmıyorsunuz?

Atatürk, milleti gençliğe emanet etti ama karar mekanizmalarını değil, yönetimleri değil. Hitabeyi iyi okuyun: Koruma, kollama, savunma, canı pahasına ülkeyi iç ve düşmanlardan kurtarmaya kendini adayan bir gençliktir onun söylediği.

Millî irade Aksakallar Meclisi istiyor, yürütme hata yapmasın ve güç bulup rahat çalışsın diye!

Seçilme yaşı 18 olamaz, peygamberimize(S.A.V) tebliğ görevinin verildiği 40 yaşa çıkarılmalı.