İkinci yarının ilk maçında Bandırma'ya konuk olduk. Bu sezon deplasmanda yüzü gülmeyen ekibimiz, geleneği bozmadı. Hanemize üç puan yazdırabilseydik devreyi de on dört puanla kapamış olacaktık, çünkü oynadığımız maç devrenin son maçıydı.
Sıkıntı stres bitmiyor, yüzler gülmüyor. Galibiyeti bırakın halen rakip kale ağlarında top görmeye, kısacası gol sevinci yaşamaya hasret kaldık..
Bu takım Antalya'dan Bandırma'ya geçti.
Kamptan mı geldik? Tabiki hayır...
Kampa götürdüğümüz geçler, tahta açıldı diye Samsun'a gönderildi, onlar Samsun'a inmeden tahta yine kapandı.
Adını ismini cismini hatırlayamadığımız isimlerin avukatları federasyonun kapısında pusuya yattı. Öyle zamanlama yapılıyor ki, mesainin bitimine on beş dakika kala TFF'ye şikayet ediliyor. Çık işin içinden çıkabilirsen. Antalya'ya davet ettiğin oyuncuları tutmak ayrı bir dert, hava şartları transfer için gelecek oyunculara müsaade etmeyince, kamp süreci dediğimiz sayılı gün de böylece bitti...
Gelelim maça...
İlk on dakika topa ve oyuna tamamen hakim olan Samsunspor'du. On dakika içerisinde iki pas yapamayan Bandırmaspor, on birinci dakikada bulduğu ilk pozisyonda Canberk'in hatasından yararlanarak öne geçti.
Kadroya dahil olanlardan izlediğimiz transferler hatasız oynarken, bildiğimiz bazı isimler yine saç baş yoldurtmaya devam etti. Hele Murat Gürbüzerol saç yoldurtmayı bırakın sezon başından beri kel bıraktı bizi. Mustafa Sevgi, Zola, Burhan yine etkisiz isimlerdi. Osman Hocanın tercih ve saha dizilimini de anlamakta güçlük çektim.
Samsunspor'da kriz artacak, önemli olan krizi kaosa sürüklemeden bu işin üstesinden gelebilmek.
Şu durumda vurmak kırmak istifaya davet etmek ağır eleştiri yapmak en kolay olan seçenektir bizler için. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Bu işin şakası yok, bu takımdan hiçbir halt olmaz diyerek sallayıp boş vermek, şimdiden bir alt ligi kabul etmektir.
Sezonu on beşinci bitirelim ligde kalalım, yeni sezona birlik beraberlik içerisinde hedefin adını Süper Lig koyalım.
Hava, kara, deniz yolu derken ekip arkadaşım Hüseyin Karataş'la adeta ulaşım çilesi çektik. Bu yazıyı dönüş yolunda yazarken düşünüyorum... Yeter artık ne bizi ne yollara düşen taraftarları ne de ekranları başında izleyen Samsunspor sevdalılarını bu kadar üzmeye hakkınız yok. Birilerinin sahada gamsız yürümeleri zorumuza gidiyor...
Biz bu ligden düşmemenin hesaplarını yaparken, futbol kültürü olarak senden geride olan takımlar Balıkesir, Bandırma aralarında rekabet yapıyor. Koskoca Samsun şehrini yönetimsel hatalarla, destek vermeyenlerle ilçe belediye takımlarına mahkum edenler, hiç utanıyorlar mı acaba ?
Bu takıma yeni isimler dahil olacak. Ben inanıyorum, biz bu cenderenin içinden çıkacağız... Ama kolay olmayacak, kaosa koşanlar değil, krizi yönetebilenler karlı çıkacak...