Kişisel çıkarlar, ülke çıkarlarının önüne geçince; bir yerlere gelebilmek için şu anki egemen olan iktidarın doğrultusunda fikir beyan etmek işin en kestirme yolu.
Adam siyasetçidir, siyasi tavrını pekala açıklayabilir ve tercihi doğrultusunda demeçler verebilir, propaganda yapabilir. Bundan daha doğal bir şeyde olmaz. Öbür yandan eski ya da yeni Anayasadan hiçbir haberi yoktur, ne olur ne değişir kafa bile yormaz şu anki egemen gücün doğrultusunda düşünce bildirir. Hedeflediği bir makam vardır ya da devletle bir iş yapma beklentisi vardır birdenbire cengaver kesilir sanki ondan bir düşünce bekleyen ya da soran varmış gibi...

Örneğin Rıdvan Dilmen, nam-ı değer şeytan Rıdvan; futbolla ilgili olan hangi takımın taraftarı olursa olsun herkesin önünde saygı ile eğileceği bir futbol adamı. Düşünün tüm yurttaşların saygı duyduğu bir isim toplumun yarısının destekleyeceği yarısının da karşı çıktığı bir Anayasa oylaması için fikir beyan ediyor, durum gösteriyor ki dedi kodular da öyle Türk futbolunun başına geçmek istiyormuş,(hakkıdır da)... Ama federasyon başkanı olabilmek için bu konuda fikir beyan ediyorsa! bu kadar ucuz olmamalı, engel olunmalı. Eğer Anayasayı hazmetmişse, bu şekilde çok daha iyi olur güzel ülkemiz diyorsa saygı duyulmalı... Karşı fikriniz varsa karşılıklı konuşulmalı... Ülke çıkarlarını hiçe sayıp sadece kendi 'ego'larını ve konumlarını sağlama almak için fikir beyan edenlere fırsat verimemeli. Aksine tüm makamlar vıcık vıcık yağ kokan insanlarla dolu bu ülkeden kimse hayır beklemesin... Taraf olduğu için bir yerlerde değil de layık olduğu için olunmalı, yapılmalı, yoksa yarın en ufak bir sarsıntıda bu tiplerin satışları da geldikleri gibi olur..
Bu ülkenin tüm kesimlerine hitap eden insanların düşüncelerini açıklarken daha dikkatli olmaları gerek. Toplumun yarısı bana yeter diyen siyasi bir tercih yapmış olur onu siyaset bilimciler çözer. Sen futbol yorumunu yap, katılırız katılmayız ayrı bir konu. Sonucunda futbol adamısın, inandırıcı olursun... Ülke çıkarları herkesin kafasına göre olmaz ama her siyasetçinin kafasına göre çıkarları vardır... İşte bu sebepten dolayı vazgeçilmez siyasetçi yoktur... Vatan öyle mi her ne olursa olsun vazgeçemezsin vatandan..

Hiçbir siyasi, idari ya da maddi beklentim yok deyip düşünceni açıkla saygı duyayım, aksine futbol yorumu bile dinlemem bu saatten sonra senden?