Samsun'un şehit acısı ile büyük imtihanı, hız kesmeden devam ediyor. 14 Şubat 2017 günü J. Uzman Çavuş Salih Kayan, Hatay'ın Dörtyol İlçesi Amanos Dağları'nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü. Hatay'ın Amanos Dağları'ndan Samsun'a düşen şehit ateşi, bu defa Ladik İlçemizi soğuk bir kış gününde alev alev yaktı. Daha 26 yaşında olan şehit J.Uzman Çavuş Salih Kayan'ın şehadet haberi, tam da Sevgililer Günü'nde eşinin ,anasının ,tüm sevenlerinin yüreğine bir ok gibi saplandı.Rabbim başta anasına ,eşine,geride kalanlarına , Yüce Türk milletine sabır versin.Şehidimiz J.Uzman Çavuş Salih Kayan'ın mekanı cennet, ruhu şad olsun.

Samsun'u terk etmeyen şehit ateşi, bu defa da Ladik İlçemizde yüreklerimizi yaktı.Samsunumuzun kahraman evlatlarını sonsuzluğa uğurlamak kolay değil.Her defasında bu acının son olması için dua ediyoruz.Bir şehit daha gelmesin istiyoruz.Çok şehit cenazesine katıldım ,yüreğimiz yana yana.Hepsinin hikayesi yürek burkuyor…Belki de bu son olur diye umarak kim bilir daha kaç şehit cenazesi kaldıracağız.Kaderde şehidimiz J.Uzman Çavuş Salih Kayan'ın cenaze namazına katılmak da varmış.Bu defa tarifsiz acının ortak adresi Ladik İlçemiz. Binlerce duyarlı insanı soğuk havaya rağmen Ladik İlçemizde biraraya getiren şehidimiz, J.Uzman Çavuş Salih Kayan vatan için ,bayrak için,namus için,ezan için en önde Hakk'a yürüdü.Onun hepimizde hakkı var.Çünkü şehidimiz J.Uzman Çavuş Salih Kayan , vatanı için can vermiş gerçek bir kahramandır. Ladik İlçemizde şehit var…Kahramanlar ölmez.Sadece Samsun Ladik yanmıyor ,Türkiye yanıyor.Hepimizin yüreğinde büyük bir acı var.Canımız acıyor ama yüreğimizde sadece hüzün değil, aynı zamanda gurur da var.Elbette kahraman şehidimiz J.Uzman Çavuş Salih Kayan'la gurur duyuyoruz.Hainlerle değil, şehitlerle gurur duyulur.Bizde şehitlerimizle,şehidimizle büyük bir gurur duyuyoruz.Biliyoruz ki, onların sayesinde birçok badireyi atlatıyoruz.Biliyoruz ki, al bayrağımız onların sayesinde en yükseklerde şanla şerefle dalgalanmaya devam ediyor.Bayrağımız sonsuza kadar da gönderinde dalgalanmaya devam edecektir.Ama yüreğimiz tarifsiz bir acıyla yanıyor.Umuyoruz ki, yüreklerimizi yakan hainlerin yürekleri de yanacaktır.Samsunumuzun kahraman evlatlarını al bayrağa sarıp sonsuzluğa uğurlamak, elbette kolay olmuyor.Kınalı kuzularımızla birlikte anaları,babaları eşleri kardeşleri,çocukları bu vatan için büyük bedeller ödüyor.Bütün şehitlerimize ve yakınlarına minnettarız.

Şehit anaları,şehit babaları,şehit eşleri,şehit çocukları bu kadar mı birbirine benzer? Şehidimiz J.Uzman Çavuş Salih Kayan da diğer şehitlerimiz gibi anasının kınalı kuzusu.Onun da hayalleri yarım kaldı.Onun da anası al bayrağa sarılı tabuta evladım diye sarıldı.Bu topraklar kolay vatan olmuyor.Ne bedeller ödeniyorsa 'Vatan sağolsun' diyoruz.Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimseye kolay lokma olmayacaktır.Hiç şüphe yok ki,şehitler ölmez vatan bölünmez.Aziz şehidimize yüce Allah'tan rahmet ,ailesine ve Türk milletine sabır diliyoruz.Şehidimizin mekanı cennet olsun.