Zorlu Mersin İ.Y maçı, her zaman olduğu gibi, futbol oyunu dışında saha olaylarına sahne oldu.
Yine Samsun'da oynanan bir karşılaşmada hatırlarsanız Mersin hocasının kardeşi vip tribününden atlayıp teknik direktörlerini bıçaklamıştı. Kadıköy'deki Mersin İ.Y final maçındaki federasyonun verdiği tarihi karar ve sonrası yaşananlar.
Dün akşam maça iyi de başladık aslında.
Ta ki maçı katleden hakem Tolga Özkalfa'nın yanlış kararlarına kadar. Olmayan penaltı ve ardından verilen kırmızı kart. Sivas'taki sakatlıklarda olduğu gibi Samsunspor'un bütün planlarını altüst etti.
Yazık değil mi bu kulüplerin emeklerine....
Kulüp yönetimi para dilenerek borçlar ödeyecek, transferler yapacak maaşlı hakem efendiler camiaların kaderleriyle oynayacak. Bu nedir arkadaş, milyon dolarların döndüğü futbol sektöründe, takımların kaderi bu beyefendilerin düdüklerinden çıkan zırt sesine mi bağlıdır. Yardımcısı, temsilcisi, gözlemcisi ne iş yapar.
Evet Demirören ve saz arkadaşları işbaşında, yaptıklarınızla övünün. Dün akşam yaşanan olayların baş mimarı sizlersiniz. Birbirinden zor maçlarımız olacak, büyük ihtimalle saha kapamaya kadar gidecek.
Ne oldu şimdi?
Hakem hatalarının cezasını Samsunspor çeksin; sizler de Tolga Özkalfa'ya haftaya Süper Lig maçı vererek ödüllendirin. Yazık yazık, soğukta tir tir titreyerek maç izlemeye gelen çocuğundan yaşlısına taraftarın ahını alıyorsunuz.
Hiçbir maçımıza ağız tadıyla hevesimizle çıkamıyoruz. Bulunduğumuz yer itibariyle stresimiz tavan yapmışken; yetmezmiş gibi bir darbede PFDK'dan geliyor. Hem de hayati maç arifesinde.
Ne olmuş efendim, Osman Hocanın yaptığı basın açıklaması sonrası üç maç ceza verilmiş.
Ne olmuş efendim, son oynanan Sivasspor maçında taraftarların neden olduğu olaylardan, bilmem nelerden dolayı 15.000 TL para ve deplasman cezası gibi saçma sapan kararlar. Saçma sapan diyorum, çünkü merak ediyorum ne olmuş Sivas ta. Samsunspor taraftarı tek başına mı yapmış bu olayları. Bizim taraftan yapılanlar olaysa, Sivasspor taraftarının ve protokol tribünündekilerin yaptıkları çok mu normaldi? Peki ceza neden tek taraflı verildi? Kıyım operasyonları mı bunlar anlayalım arkadaş...
Kısaca maçtan birkaç not isterseniz...
Evet pozisyon penaltı değildi belki ama, N' diye Osmane haftalardır patlamaya hazır bomba gibi bizleri korkutuyordu.
Ercan ilk on birde başlayabilirdi.. Kaleci Tom çok soğuk kanlı ama çok riskli hareketler yapıyor. Lumu bire birde, ikili mücadelelerde çok başarısız..
Kone tek kelimeyle muhteşemdi. Çizgideki top sürmesi ve hücuma kalkması hızıyla, Zenke'nin bizdeki iyi dönemlerini hatırlattı.
Bundan sonra birbirinden zor mücadeleler bizleri bekliyor. İyi oynuyoruz ama talihsizlikler yakamızı bırakmıyor... Sabırla desteklemeye devam, olacak inşallah...
Saygılarımla...