Her maç, birbirinden zor belki, ama zirveye oynayan rakiplere karşı maç kazanmak ateş hattındaki rakiplere göre biraz daha kolay geçiyor.
Bandırmaspor haricinde bütün rakiplerimizin puan kaybettiği haftada kazanmak, çok önemliydi. Hatta Şanlıurfaspor ve özellikle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kaybetmeleriyle birlikte onlar da ateş hattına ortak oldu. Haftalar önce söyledim düşecek sürpriz takımlardan biri Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olacak. Samsunsporumuz belki çok zorlanacak ama bu cendereden kurtulacağına inanıyorum.
Geçen hafta yine evimizde oynadığımız Mersin İdmanyurdu maçında yaşanan olaylar sonrası gözler PFDK'ya çevrildi. Açıkçası gelen cezalar beklenenin altında oldu, saha kapamaya kadar gidebilirdi. İhtar cezasıyla birlikte, Mersin İdmanyurdu maçına giden maraton ve Vip tribünü taraftarlarımızın passoligleri, bloke oldu. Osman Hocanın kalan iki maçlık cezası da kaldırıldı. Taraftar boş durmadı, kimisi arkadaşlarına kimisi cocuklarına iki gün öncesinde passolig çıkartarak, tribünde destek için yerlerini aldı.
Maçtan notlara gelirsek;
Osman Hocanın sahaya sürdüğü on bir önce beni şaşırttı. Elbette saygı duymak lazım ama Vedat Bora'nın haftalardır sektiği gözlerden kaçmazken, on birde başlamayabilirdi. Umarım ikinci Canberk benzerliği yaşamayız. Sezon boyunca çok eleştirdiğimiz Murat Gürbüzerol, ilk yarı etkisiz olsa da ikinci yarıda daha istekliydi.
Ercan artık forma benim der gibi göz doldurdu. Kaptan Mustafa Sevgi elinden geleni fazlasıyla yaparken yaptığı abilikler de gözden kaçmadı.
Forvetsiz onbir Adiloviç'le başlayabilirdi. Kevın Brands geçen hafta oyundan erken alınınca; çok üzülmüştü. Bu haftada kesik yedi, nedenini bilemem ama sakın ola küstürmeyelim derim.
Cezası kaldırılıp kulübede yerini alan Osman Hocamıza da bir çift sözüm var. Hocam beş parmağın beşi bir değildir, tribünden size yapılan tepki doğru ya da yanlış bilemem ama maç oynanırken sizin dönüp cevap vermeniz hem size hem de çalıştırdığınız takıma zarar verir.
Cezalı olup da maça arkadaşlarını gönderen ve takımı yalnız bırakmayan vefakar cefakar taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Evet geçen hafta sergilediğimiz oyundan daha kötü performans sergiledik, ama bu kez net bir skor elde ettik. Her kes takımın kaç pas yaptığına değil kaç attığına bakıyor. Haftalardır pas yapan takımımız, yani haftayı pas geçti...
Saygılarımla...