Şehit annelerinin yüreği her zaman şehitlerinin acısıyla yanıyor. Onların yüreklerinde taşıdıkları o acının hiçbir tarifi yok.Şehitlerimizin anneleri bu dünyada büyük bir sınav veriyor.Çünkü can ve kan verdikleri biricik evlatlarının kokusuna bile hasretler.Başka anneler evlatlarına sarılırken, kolay mı buz gibi bir mezar taşına yıllarca evladım diye sarılmak!Şehit anneleri ve babaları o büyük acıyı yaşarken onları teselli eden ,bazı gurur verici manevi değerler var. İşte o manevi değerleri onlara layık görürken şehitler arasında evli bekar ayrımı yapılarak onların anne ve babalarını eşit değerlere layık görmemek gerçekten büyük bir yanlış.Ne acıdır ki ,yıllardır evli şehitlerin anne ve babaları birçok maddi ve manevi haktan mahrum bırakılıyor.Buradaki haksızlığı herkes anlayamaz.O haksızlığı anlayabilmek için evli şehitlerin anne ve babası olmak gerekir.Ama devlet empati yaparsa, o haksızlığı da anlar.

Bir şehit yakını olarak açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum ki, evli şehitlerin hayatta olan anne ve babaları da evlatlarının övünç madalyalarını bekar şehitlerin anne ve babaları gibi göğüslerinde büyük bir gururla taşımak istiyor.Evli şehitlerin anne ve babalarını evlatlarının 'Devlet Övünç Madalyası' ile onurlandırmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti için elbette zor değildir.Biz şehit yakınları evli şehitlerin anne veya babasının yakasına da gururla taşıyacağı bir madalyanın takılmasını istiyoruz.Şehit babasına veya annesine senin yakanda evladının madalyası yok mu diye sorulduğunda cevap vermekte zorlanan evli şehitlerin anne ve babalarının nasıl üzüldüklerini görmek canımızı acıtıyor. İlgililerin burada biraz esnemesi ve evli şehitlerin anne veya babalarına da madalya verilmesini gündeme getirmeleri gerekmektedir. Onlar bu vatana evlatlarını feda ettiler. Vatan sağolsun sözü kuru kuruya söylenmiş bir söz değildir. O sözün gerçek sahibi olan şehit anne ve babaları bazı haklar konusunda artık eşitlenmelidir.Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa şöyle buyurmuştur: 'Cennet annelerin ayakları altındadır.'Şehit annelerine evli şehit, bekar şehit annesi ayrımı yapmadan yaklaşmak devletin imkanlarını onlara eşit şekilde sunmak doğru olanıdır. Biz şehit yakınları bunun peşindeyiz.Artık bu ayrım bitsin. Sayın Cumhurbaşkanımız evli şehitlerin hayattaki anne veya babasına da madalya konusunda bir yenilik yapsın ,onlara da madalya göndersin istiyoruz. Çünkü her şehidin anne ve babası evladının madalyası ile gurur duymak ister.

Doğrusu madalya konusunda şehidin medeni durumuna göre hiçbir ayrım yapmaksızın anne veya babasına da madalya takdim etmektir. Bekar şehidimizin annesi Fatma Hanıma madalya verip, bekar şehidimizin annesi Bedriye hanıma Devlet Övünç Madalyası vermemek ciddi anlamda üzüntü verici bir durumdur.Kore Devletinin Kore'de savaşan Türk askerlerinin Türkiye'deki torunlarına kadar bazı haklar verdiği ortada iken, bu konuda hepimizin en az bin kere düşünmesi gerekir. Yoksa bir adım dahi yol alamayız, evli şehitlerin sevgili anne veya babaları Devlet Övünç Madalyasını hak etmiyor mu?Biz bunun böyle olmadığını biliyoruz.Ama madalyasızlıklarına da anlam veremiyoruz.