Sisli, puslu bir mart akşamı Atakent sahilinde bir dostla sohbetlerdeyim. Sessizliği derinden gelen melodi bir de zaman zaman bizim dostun akıllı telefondan aktardığı bir müzik parası ya da Emin Beyin kaçıncı defa dinlettiğini artık kendisinin de benim de hatırlamadığımız savunması bölüyor.

Emin Bey, Kemal Tahir'in ünlü romanı Kurt Kanunu'nun kahramanı Kara Kemal Bey'in yakın dostu, siyaset, bir başka ifade ile 'Kurtlar sofrası' arkadaşı. Kara Kemal İttihat Terakki'nin adının az bilinmesinin tersine etkisi dünden bugüne hala devam eden bir kahramanı; 'Milli Ekonomi'nin' ya da bir başka ifade ile 'Ekonominin millileştirilmesi-Türkleştirilmesi ve İslamlaştırılmasının muhteşem mimarı. Kendisinin karışmadığı ama adının karıştırıldığı İzmir suikastının talihsiz kurbanı…

Dostum hem Kemal Tahir'i hem de Kara Kemal'i tartışmasız seven birisi. Akıllı telefonundan sık sık izlediği ve izlettiği savunma ise TRT'nin 'Kurt Kanunu' dizisinden. Kurt Kanunu dizisi söz konusu olduğunda Samsun Valisi İbrahim Şahin'in adını anmamak, kulağını çınlatmamak mümkün mü? Türk edebiyatının dev romanının dev dizisi onun genel müdürlüğünün eseridir.

Kara Kemal'in Bahattin Şakir'le birlikte kurduğu esnaf örgütlenmesi bir taraftan Milli Mücadele'nin sivil tabanını öbür taraftan da bugün milli ve yerli sanayi devleri ile 'Anadolu Aslanları' ya da 'Anadolu Kaplanları' dediğimiz taşra sermayesinin temel taşıdır. Erbabının 'Balık bilmese de Halik bilir' dediği hayrın dünden günümüze miras ibret taşıdır aynı zamanda.

Ve Karakol Cemiyet'i, Enver Paşa'nın vatanı terk etmeden önce verdiği son talimatla Kara Kemal Bey'in Kara Vasıf Bey'le birlikte kurduğu cemiyet. Milli Mücadele ilk istihbarat ve direniş örgütlenmesi; vatanseverlerin İstanbul'dan Anadolu'ya gelişinin organizatörü…

ÖZÜR DİLİYORUM: Yazıyı burada kesmek zorundayım. Bir acı haber aldım. Kayınbiraderimin hanımı bir yıldan beri mücadele ettiği hastalığa yenik düşmüş. Hastaneye gitmek, cenazeyle ilgilenmek zorundayım. Beni bağışlayınız lütfen…