Türk şiirinin büyük şairi Yahya Kemal Beyatlı 'Bitmeyecek bir şevk verirken beste/ Bir tel kopar ahenk ebediyen kesilir' der. Bir başka büyük şair Attila İlhan da 'Hayat zamanda iz bırakmaz/ bir boşluğa düşersin bir boşluktan/ birikip yeniden sıçramak için/ elde var hüzün' der ünlü şiirinde. Dün bir tel daha koptu benim dünyamdan ve dün bir kere hüzün düştü dünyama.
Bir dostla her ikimizin de çok sevdiği bir konuda bir taraftan konuşup diğer taraftan da Kemal Tahir'in meşhur romanı 'Kurt Kanunu' ve hem o romanın hem de yakın tarihimizin talihsiz kahramanı Kara Kemal'i yazarken geldi acı haber: İsmail'in eşi Nihal, iki yıldır verdiği mücadeleyi kaybetmiş ve hayata gözlerini kapatmıştı…
İsmail, benim kayınbiraderim. Ama onu ablası Zühal'den dolayı değildir tanımam ve sevmem. Aynı sülaledeniz. Biz ailece birbirimizin babasına hep öz amca gözüyle baktık, birbirimizi o duygularla sevdik, saydık. Nihal iki yıldır hastaydı, çağın illeti kanserle boğuşuyordu.
Son zamanlarda kaç sevdiğimi ardı ardına aldı kanser denen o zalim. O Rumeli türküsü son zamanlarda dilimden düşmez oldu. 'Aman ölüm, zalim ölüm üç gün ara ver' der ya seven yürek ve 'al bu sevdayı götür yare' diye yalvarır ya, o misaldir benimki de. Her ne kadar yürekteki sevda yıllar önce sahibini bulmuş olsa da o yürekte de bu yüreğe karşı aynı sevda ateşi yanmaya devam etse de o türkü dilimdedir yıllardır, ilk cümlesiyle… Günün birinde ölüme yalvaracağım hiç aklıma gelmezdi.
Acı haberi alınca, dünkü yazıyı kısa kesmek ve noktayı acele koymak zorunda kaldım. Size karşı borcumu gecikerek de olsa ödeme imkanım vardı ama Nihal'e borcumu ödeme imkanım hiç olmayacaktı. Umarım bağışlarsınız.
Tamamlayacağım yarım bıraktığım o yazıyı. Yine bir dost sohbetinde ve yine Samsun'un sisli, puslu bir mart akşamında mı yoksa bir bahar sabahının dinginliğinde mi onu bilmiyorum ama kısmet olursa tamamlayacağım.
Her beste mutlaka bir gün kopacak, bu Allah'ın emri; bizim olmayacağı dilememiz, kulluğumuza aykırı. Ben bitmeyecek besteyi değil, hayat denilen ilahi besteyi en sağlıklı halde en uzun süre dinleyebilmeyi temenni ediyorum tüm dostlarım ve siz sevgili okurlarım için.