Bütün üniversitelerimiz elbette hocalarıyla, öğrencileriyle birlikte şehitlerine ve gazilerine çok vefalıdır. Bize bu duyguyu Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri zaman zaman yaşatıyor. Buradaki vefadan kastımız gönül bağıdır, içtenliktir, saygıdır, samimiyettir .Bazı şeyler vardır ki parayla pulla alınamaz ve yapılamaz.Gönülden ve içtenlikle yapılanların manevi değeri asla maddiyatla ölçülemez.

Çanakkale Zaferi'nin 102.yılı ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında Samsun'da şehitliklerde düzenlenen törenlere katılımın yüksek olması, elbette bir vefanın önemli bir göstergesidir.Bundan hem Samsunlu hem de şehit yakınları olarak gurur duyduk ve onurlandık. Sadece bundan değil, şehitlerimizin böylesine anlamlı bir günde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve hocası tarafından ziyaret edilerek dualarla yad edilmesinden dolayı duygusallaştık ve bundan gurur duyduk.Özellikle şehitlikte şehitlik kavramını anlatan, 81 yaşındaki şehit annesini Bedriye anneyi öğrencilerine takdim eden, anlatan tanıştıran hocamızın samimiyetini takdirle karşıladık.Bir şehit yakını olarak Ondokuz Mayıs Üniversitemizin değerli hocasını ve duyarlı öğrencilerini ayakta alkışlıyorum. İyi ki varlar ,iyi ki vatan için bayrak için canlarını feda eden şehitlerimizi unutmadılar ve unutturmuyorlar. Bir şehit yakını olarak bu samimiyetin bizleri ne kadar çok duygulandırdığını anlatmakta zorlanıyorum.Bu farklı bir duygu ,bu duyguyu kelimelerle ne kadar anlatabilirim bilmiyorum.Biz bu güzel duyguyu 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde Samsun Asri Mezarlık'taki şehitlikteki protokol ziyareti sonrasında yaşadık.Protokol ziyaretçilerinin hatta şehit yakınlarının bile Asri Mezarlık'taki şehitlikten ayrılmasından sonra şehitliğe gelen kalabalık bir öğrenci grubu ve hocalarının birlikte gerçekleştirdiği anlamlı ziyaret, güne damgasını vuran ama kamuoyunda öne çıkmayan bir ziyaret oldu.Bu yüzden öğrencilerimizin anlamlı ziyaretini kamuoyu ile paylaşmak istedim. Şehitliğe gerçekleştirilen 18 Mart Şehitleri Anma Günü resmi ziyaretinin sonuna kadar bekleyen şehit annesi Bedriye Hamlı'ya öğrencilerin ve hocalarının ilgisi, her türlü takdire değerdi.Belki de böylesine anlamlı bir güne en yakışanı üniversitemizin değerli hocası tarafından şehit annesine yapılan o çok anlamlı jestti.Üniversite hocasının o anlamlı ve hiç unutulmayacak jesti neydi,neden şehit annesini bu kadar çok duygulandırmıştı?O anlamlı jesti paylaşırken hocamızdan izin almadığım için ismini burada açıklamıyorum.Makamların gelip geçici olduğunu bildiğimiz bu dünyada; kendi makam aracını şehit annesine tahsis eden o hocamızı kutluyorum. Şehitlikten ayrılma zamanı geldiğinde, anneme 'nereye gideceğini götürecek araç olup olmadığını aracınız yoksa aracımla sizi eve bıraktırmak istiyorum' diyen değerli hocamıza şahit olduk... Şehit annesi olan annemin bir görüşme için dolmuşla Atatürk Kültür Merkezi'ne gideceğini öğrenince makam şoförünü çağırıp, 'şehit annesi nereye gitmek istiyorsa onu oraya götür, gideceğim yere sonra giderim' diyerek aracını ve şoförünü tahsis etti. Şehitlere ve onları doğuran cefakar annelerine vefalı ve saygılı olmak, böyle bir şey olsa gerek!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Genel Sekreter olduğunu makam şoföründen öğrendiğim bu hocamızın alçakgönüllülüğünü de şehit annesi olan anneme sade hoca olduğunu söyleyerek, ortaya koymasını takdirle karşılıyoruz. Kendisi üniversitede Genel Sekreter olduğunu bile söylemedi.18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehit annesi Bedriye Hamlı'nın duası sadece bütün şehitlerimize değil ,aynı zamanda onlara vefayla yaklaşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin sosyal projeler planlayarak uygulayan değerli hocalarına ve öğrencilerineydi. Bir şehit annesinin duasından daha güzel ne olabilir!