15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren gerçek bir kahraman olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, her şehidimiz gibi inancımız gereği cennetliktir. Böyle hayırlı bir şehidin annesi, babası, yakını olmak, elbette herkese nasip olmaz. Şüphesiz şehit acısı tarifsiz ve büyüktür:Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in acısı annesinin yüreğini herkesin yüreğinden çok yakmıştır. Bu acının tarifsizliğini şehitlerimizin annelerinin yüzünden her zaman okuyabiliriz.

Şehit acısına her şehidimizin annesinin dayanma gücü aynı değildir.Biliriz ki, şehit annesi olmak kalan ömrünü şehit acısıyla geçirmektir. Ve bazen şehit annelerinin kalan ömrü çok uzun olmuyor. Şehit annesi çok uzun yaşayamadan Hakk'a yürüyor.İşte o şehit annelerinden birisi de Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in çok değerli annesi Fadimana Halisdemir'dir.Evlatlarını vatana,millete,bayrağa ,ülkenin bağımsızlığına feda eden şehit annelerinin tek hayali hak vaki olduğunda şehit evlatlarıyla cennet yolculuğunda buluşmaktır.Bu buluşmanın sonsuza kadar devam edecek bir buluşma olması ümidiyle Hakk'a yürüyen şehit annelerinin mekanları da cennettir.Şehidimiz Astsubay Ömer Halisdemir cennettedir.Cennetlik bir evladı doğuran her anne cenneti en çok hak eden annedir.Zannedilmesin ki şehitlik ölümdür.Şehitlik ölmeden cennete gitmektir.Umuyoruz ki,Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in mübarek kandil gecesinde vefat eden 69 yaşındaki kıymetli annesi Fadimana Halisdemir cennette şehit evladı ile buluşacaktır, buluşmuştur. Buna inanıyor, bunu gönülden istiyoruz. Evlatlarını şehit veren tüm annelerin kalan ömürlerinde tek istekleri Hakk'a yürüdüklerinde şehit evlatları tarafından karşılanmaktır. Belki de bu yüzden şehitler annelerini asla yalnız bırakmazlar. Şimdi umuyoruz şehit Astsubay Ömer Halisdemir annesiyle hasret gideriyor. Vefatlara elbette üzülüyoruz ama onların adına bunu gerçek bir kavuşma olarak görüyoruz.Ruhları şad mekanları cennet olsun.Türk milletinin kalbinde taht kuran kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in ve annesi Fadimana Halisdemir'in ruhları şad mekanları cennet olsun.Şimdi aynı mezarlıkta yan yana yatan bir ana ile evlat var.O evlat ki, hepimizin kahramanı ,hepimizin şehidi,o ana ki o evlada helal süt emzirmiş evladının şehadetine tanıklık etmiş,Türk milleti tarafından her zaman minnetle şükranla hatırlanacak çok değerli bir anadır. Biz hem şehidimizden hem de onun kıymetli annesinden razıyız.Böyle analar böyle kahraman evlatlar doğurduğu sürece şehitler ölmeyecek vatan bölünmeyecektir.Şehidimizin ve annesinin bu güzel ülkemize katkıları asla unutulmayacaktır.Çok değerli şehidimiz Ömer Halisdemir gibi kahramanlar olduğu sürece bileğimizi kimse bükemeyecektir.Şunu da biliriz ki şehitler annelerini hep cennette bekler.

Evladını vatana şehit veren annelerle şehitlerin cennete buluşmaları imrenilecek bir buluşmadır. Vefatlar her zaman bizleri üzmeye devam edecek olsa da şehitlerimizin annelerini cennette bekliyor olmaları bizi teselli ediyor.15 Temmuz şehidi kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'i cennette kucaklayan annesi Fadimana Halisdemir'in ruhu şad olsun.Bir kez daha Türk milletinin başı sağolsun.Şehitlerimiz ve anneleri nur içinde yatsın.Makamları mekanları cennet olsun. Minettarız…