Maç öncesi bakıldığında kritik bölgede bulunan iki takımın mücadelesi olarak düşünülse de, Urfa caddelerinde esen iki takım taraftarlarının dostluk rüzgarları, daha çok konuşuluyordu. Açıkçası öyle de oldu. Ben her şeyden önce güzel Urfa nın güzel insanlarına bizlere gösterdikleri ilgi alaka ve misafirperlikten dolayı teşekkür ediyorum.
Maça iki takım da tedirgin başlarken, bu durum her iki takımın da çok pas hatası yapmasına neden oldu. Osman Hocanın kadro kurgusunda, geçen haftaya göre tek değişiklik cezalı Abdülkerim'in yerine sahaya Fatih'i sürmesiydi.
İlk yarı neredeyse takımı tanıyamadım. İlk şut takımımız adına kırk birinci dakikada Lumu'dan gediği gibi o da çok etkisizdi. Özellikle ilk yarıda orta saha ile forvet arasında bir kopukluk vardı, bu da sanırım yine Göksu ve Kenan'ın vasat performansından kaynaklıydı.
Kone attığı gol haricinde çok etkisizdi. Ercan mükemmel, Hasan, M.Sevgi göze çarpanlardı. Lumu'yu geçen haftalarda belki çok eleştirdik ama Lumu, kalitesini sahaya yansıtmaya başladı. O ışığı gördük Urfa'da...
Kalecimiz Tom Muyters... Harika ötesi...
Kalede duruşu güven verirken iki de net pozisyon çıkardı. Altı hafta sonra bir gol yedi, nazar değmesin inşallah.
Osman Hoca ve ekibini kutluyorum, oyuncu değişiklikleri tam not aldı. Bu teknik ekip istesin takır takır ayağa pas yaptırıyor. Ne demiştik, galipken bu takımın ayağa pasını izlemek daha hoş diye. İşte o örneği yaşadık bugün.
Artık ateş çemberinden biraz olsun uzaklaştık, daha da o çembere gireceğimizi zannetmiyorum. Önce dostluğun sonra Samsunsporumuzun kazandığı bir gün de Urfa'dan mutlu dönsek de Urfaspor'un da bundan sonraki maçlarında toparlanarak o çemberin içinden kurtulacağına inanıyorum.
Bu galibiyette emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyorum...
Saygılarımla...