Ligin ikinci yarısında yedi maçtır kaybetmeyen Samsunspor evinde, ateş hattından uzaklaşmak isteyen Manisaspor'u ağırladı.
Haftalardır izlediğimiz Samsunspor, kendisinden uzak tanıyamayacağımız bir görüntü sergiledi.
Her ne kadar iyi gibi görünsek de tehlikeli pozisyon üretemedik. Rakip dört pozisyon bulurken ikisini gol yaptı, iki topu direkten dönerken sahada Samsunspor'dan daha iyi işini yapan bir Manisaspor vardı diyebiliriz.
Osman Hocanın Göksu ısrarını anlamış değilim. Adiloviç ve Brands'ın oyuna son bölümlerde alınması da yarım elma gönül alma gibi bir şey.
Gökay ve Hasan bugün sahanın verimsizlerindendi. İlk yarısı berabere bittikten sonra ikinci yarı bir sıfırı yakaladık ve hemen ardından rakip kalecinin kaleyi terk edip Kone'nin aşırtma topunu Murat Gürbüzerol boş kaleye atmak için dokunamayınca ikinci golü bulamadık. Bu pozisyon maçın kırılma anıydı.
Abdülkerim Bardakçı'ya gelince; bugün kart görmek için o kadar mücadele verdi ki, geç de olsa başardı. Hiç olmayacak yerde rakibe çift dalınca hakem haklı olarak oyundan attı. Israrlı davranışı Elazığspor maçında arkadaşlarını yalnız bırakmasına neden oldu.
Şimdiiii...
Play- off hesaplarına girenler tekrar kara hesaplar yapmaya başladı. Neden mi? Bir önceki haftanın karlısı Samsunspor'du. Bu haftaya bakınca, Bandırmaspor, Elazığspor, Şanlıurfaspor'un kazandığı hafta altı puanlık maçı rakibin Manisaspor'a kaybedince; Allah muhafaza haftaya rakibin Elazığspor'a deplasmanda mağlup olursan bütün hesaplar ters döner.
Bir konuya daha değinmek istiyorum...
Elazığspor maçından sonra on dört günde dört maç oynanacak. Ayrıca dört maç cuma, salı, pazar ve yine cuma olarak üçü hafta içine denk geliyor. Artık neyin hesabı yapılarak böyle bir sıkıştırmayla ligi erken bitirme hesabı yapılıyor onu bilemem.
Verdikleri kararlar ve uygulamalarla toplumun hevesini kıran, taraftarı tribünden uzaklaştıran, tribünlerin 'Yıldırım Demirören Yeter' gibi bu kadar isyankar sitem hiç bir federasyon döneminde olmamıştır.
Eyy TFF yönetimi, düşünüz artık Türk futbolunun yakasından; amaç dışında rant çıkarlı uygulamaya sürdüğünüz passolig sistemiyle zaten yeteri kadar milleti tribünden soğuttunuz. Avrupa tribünleriyle ülkemizde oynanan stadyum tribünlerini yan yana getirince; getirdiğiniz bu uygulamanın ne kadar zarar verdiğini ve çirkin görselliği görebileceksiniz.
Bir iş günü akşamında takımı yalnız bırakmayan büyük taraftarımıza teşekkür ediyor ve diyorum bu alemde Samsunspor taraftarı tek geçilir.