n

n

n Soykırımı sözlükte, “bir insan topluluğunu ulusal, dinsel vb. gibi nedenlerle yok etmek(TDK) şeklinde tanımlanmıştır.

n

n BM, soykırım suçunun önlenmesi ve cezalandırılması için 1951 tarihinde sözleşme imzalamıştır.

n

n Ermenilerin ; “yalnız Ermeni ya da Hristiyan oldukları için Birinci Dünya Savaşı sırasında Türkler tarafından öldürüldükleri” iddialarının tarihi hiçbir değeri olmadığını kendileri de bilirler. Yaptıkları bunca katliam , işkence ve ihanetlere rağmen hedeflerine ulaşamadıklarından ve Müslümanların kanına doyamadıklarından olacak ki, hala bıraktıkları yerde durmaktadırlar.

n

n Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermenilerin Ermeni ya da Hristiyan oldukları için değil , başta Rus olmak üzere işgalci ve katliamcı orduların saflarında savaşanlar ile köylerde ve mahallelerde katliam yapan , kadınların namusunu kirleten ve çocukları süngülerinin ucuna takanlar nefsi müdafaa için öldürülmüşlerdir. Bu bir savaş haliydi ve topraklarımızda nefsi müdafaamızdı.

n

n Bugün “soykırım” iddiasını yapanlar aslında “ merdi kipti şecaat arz ederken sirkatin söyleyen” ler gibidirler. Babalarının vahşetini dillendirmektedirler. Bunlara düşen yalnız ve yalnız özürdür. “Rusların, İngilizlerin ve Fransızların dolduruşuna gelerek bu ihanet ve katliamları yapmışlardır” diyerek özür dileyebilirler. Bu da onların erdemliliğini ortaya koyar.

n

n Herkes bilir ve tarih de tanıklık yapar ki, olaylara karışmayanlar; dün olduğu gibi bugün de aramızda olup komşuluğu en güzel şekilde paylaşmaktayız.

n

n 25 Nisan 2013 Perşembe günü Canik Kültür Merkezi’nde Canik Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilmiş “Tarihte Ermeni Sorunu” konulu panelde Kaymakam Sn. Abdullak Kalkan Beyefendinin de konuşmasında belirttiği gibi “bunu Obama da , bütün dünya da söylese biz katil değiliz, olmadık da, bu gerçeği hiç kimse değiştiremez.”

n

n Bir Batılı yazarın ifadesiyle, “ Türkler, Balkanlar’ı fethettikten sonra her gün bir Hristiyan kesmiş olsalardı bugün bir tek Hristiyan Balkanlar’da kalmazdı.” Aynı ifade Ermeniler için de geçerlidir. Anadolu’yu fethettikten sonra her gün bir Ermeni öldürseydik değil Anadolu’da, bugün dünyada bile Ermeni kalmazdı.

n

n Ve biz millet olarak onların yaşamına ,kültürlerine ve dinlerine saygı göstermeseydik Osmanlı kamu yönetiminde 29 general, 22 bakan, 33 milletvekili, 7 büyükelçi, 11 başkonsolos ve konsolos, 41 yüksek rütbeli memur görev yapabilir miydi?

n

n Aynı şartlarda hangi Avrupa devleti, Müslüman Türklerden bu kadar yüksek rütbeli memur istihdam eder di?

n

n İşte farkımız...

n

n Asil Ermenilerden itiraf beklemek insan olarak beklentimizdir.

n

n Selam ve sevgi ile...

n

n

n

n

n