Ligin sonları yaklaşırken takımların performansları birbirini tutmazken, mücadeleler de her sonuca açık oluyor. İki hafta üst üste kaybeden Samsunspor, bu maça da tutuk başlayarak ilk yarısını bir sıfır geride kapattığı karşılaşmada ikinci yarı daha istekli bir takım izledik. Önce beraberliği sonra öne geçmeyi başaran Samsunspor bulduğu ikinci golün sarhoşluğunu yaşarken kalesinde beraberlik golünü gördü.
Adiloviç ve Ahmet Burak'ın sakatlığının devam ettiği, Lumu'nun rahatsız olduğu, Kenan ve Ercan'ın kart cezalısı olarak kadroda yer almadıkları aldığımız notlar arasındaydı.
Başlama düdüğüyle birlikte ortada giden oyunda rakip Ümraniyespor'un beraberliğe razı bir oyun sergilemesi dikkat çekerken; on birinci dakikada kalemizde buldukları ilk pozisyonu gol yapınca ekmekleri de yağlanmış olurken, başta kalecileri Burak maç boyunca oyunu soğutma yöntemi uyguladılar.
Kurulan kadroya bakıldığında dikkatleri çeken, geçtiğimiz haftalarda çok tepki toplayan Göksu'nun oyuna yedek başlamasıydı. Doğru olan da buydu. Haftalardır izletemediği performansı, oyuna girdikten sonra sergileyen Göksu, attığı golle de takımın puan kazanmasında etken oldu.
Oynatılmamasından dolayı çok eleştirdiğimiz Kevin Brands performans olarak çok kötü bir oyun sergiledi. Artık haftalardır oynatılmamasından kaynaklı mıdır bilemem ama bence hırs yaparak daha istekli olmalıydı.
Bu takım düşmeyecek inşallah, ligin en sıkıntılı takımlarından biriydi Samsunspor. Ligin ilk yarısını on bir puanla kapayıp ligde tutunabiliyorsa borç batağının içinde olan bu kulübün yönetimini de teknik ekibini de kutlamak lazım.
Bakınız Ümraniyespor'a, bu lige bu sezon yükseldiler. Süper Lig'e yükselen sürpriz takım olurlarsa şaşırmam. Borç yok, dert yok, keder yok, destek çok. Belki bir avuç taraftarı var ama arkalarında göğüs reklamlarında da olduğu dağ gibi Ümraniye Belediyesi var.
Lütfen Samsun Büyükşehir Belediyesi artık şu kulüp için çerez misali destek değil, kesenin ağzını açarak destek vermenizi bekliyoruz. İlçe belediyeleri de sizin himayeniz altında. Bu şehrin belediyesini artık sehrin markasına sahip çıkmaya davet ediyor, yeni sezona hep birlikte omuz omuza vererek Süper Lig'e yükselmek istiyoruz.
Saygılarımla...