Gelinecek noktayı haftalar öncesi belirtmiştik. Yedi haftadır kaybetmeyen Samsunspor'un Manisaspor ve Elazığspor maçlarındaki gösterdiği düşük performans mağlubiyetle sonuçlanınca; önümüzde oynayacağımız Ümraniyespor ve Eskişehirspor maçlarından çıkarabileceğimiz bir puan olur demiştim.
Görünen köy kılavuz istemez, takımdaki düşüş, çok konuşulan hoca açıklamaları ve bir de bunlara sakatlıklar, cezalılar eklenince; gelinen noktaya çok da şaşırmamak gerekiyor.
Taraftarıyla, kadro değeri yüksek oyuncularıyla Süper Lig tecrübesine sahip ilk ikiden yükselmeyi hedefleyen Eskişehirspor'a konuk olduk.
Başlama düdüğüyle birlikte bariz Eskişehirspor üstünlüğünü izlerken, sahada eriyen mi desem, ezilen mi desem adeta yok olmuş bir Samsunspor vardı. Bırakın doksan dakikayı ilk yirmi dakikayı değerlendirecek olursak, ev sahibi kalemize beş şut çekerken altı köşe vuruşu kullanmış; buna karşılık Samsunspor ne şut çekebilmiş, ne de köşe vuruşu kullanabilmiş.
Bu durumu sadece düşüşe bağlamamak lazım. Özellikle Hasan Kılıç'ın eksikliğini çok hissettik hissetmesine de, orada görev verilene ne demeli. Ousmane N'diaye zaten kaçak oyun sergileyen bir oyuncu. Eskişehirspor orta sahayı yol gecen hanı gibi kullandı. Burada tercih Zola'ya on birde yer verip, Hasan'ın yerinde bu oyuncu oynatılmalıydı. Çünkü elinde başka malzemen yok.
Osman Hocayı da anlamıyorum. Sol bek Mustafa Sevgi yokken, Burhan'ın da on sekizde bile olmaması ilginç değil mi? Haftalardır oynatmadığın Kevin'i, Ümraniyespor maçında ilk onbir oynattın bugün de kadroyu bırakın on sekizde bile yok.
Ne diyelim ne yazalım ne çizelim söyler misiniz? Ağır eleştiri yapmak da istemiyorum sonuçta bu ekiple ligi tamamlayacağız. Bu final Bandırmaspor maçına kadar sürecek. Öyle ya da böyle kenetleneceğiz bu işin üstesinden geleceğiz. Samsun'da yaşayıp bu takımın düşmesini dört gözle bekleyenlerin eline koz vermeyerek, Samsunsporluyum diyen herkes hafta sonu Giresunspor maçında takımınının yanında olsun, bu işin sakası yok.
Bu akşam içimiz acıdı, skora bakar mısınız? 6-1.
Süper Lig değil, TFF Ligi burası, yazık oluyor, ayıp oluyor, göz göre göre eriyor yok oluyoruz. Bu camia bu kadar ucuz değil, Türkiye'nin en büyük taraftar kitlesine sahip bir takımın taraftarının başını yerde gezdirmeye kimsenin hakkı yok.
İster top başı, ister masa başı bilmem artık birileri bu büyük camianın yok oluşuna dur desin, yoksa Samsunspor'suz bir Samsun şehrinin bir anlamı yok bizim için.
Artık takımımızın kazanmasından ziyade rakiplerin maçlarını kaybetmesini beklemek oldu tek çaremiz.