Eğitim, insan ve toplum hayatında en vazgeçilmezlerdendir. Çünkü eğitim sayesinde insan ve toplum ayakta kalabilir. Eğitimsiz toplumların yaşam hakları yoktur. Vardır fakat daha iyi eğitim almış toplumlar tarafından, erozyona uğramış toprak gibi, yok edilmeye mahkumdur.
Yani kültürde, sanatta, bilimde belirli bir noktaya ulaşmak eğitimle mümkündür.
Bugün kim ne derse desin dünyada büyük menfaat savaşları sürmektedir. Eğer ülkemiz ayakta dimdik durabiliyorsa, burada en önemli güç kaynağımız insanımızdır. Bu da eğitim sayesinde. Memleketimiz gücüne güç katma yarışında azimle yoluna devam etmektedir.
Sosyo-ekonomik ve politik pencerelerden bakıldığında; bireyin çıkarları ile küresel sisteminkiler arasındaki tutarsızlığı fark etmemek imkansızdır. Sahte değerler ve sahte haberler servis edilerek, özellikle de kitle iletişim araçlarıyla kamuoyunu yönlendirmek artık sıradanlaşmıştır. Böylece gerçek hayatta hiç olmayan ama olması istenen rol ve insan modelleri yaratılmakta, öte yandan bireyin sıkıntıları küresel sistemce ve bilinçli bir biçimde gözardı edilmektedir. İşte tam bu sırada eğitim devreye giriyor. Güçlü eğitiminiz varsa; gençlerinizi milli kültürle yetiştirebiliyorsanız ve bunu içselleştirmiş insan unsurunuz varsa, hangi rüzgar nereden eserse essin yel kayadan ne koparabilir?
Bu sebepten yetişmiş insan çok önemlidir. Hür ve müreffeh toplum yaratmanın yolu, nitelikli insan yetiştirmekten geçiyor.
Ne kadar çalışırsak çalışalım; taş taş üstüne koyalım, birleşik kaplar gibi, insanımızı eğitemezsek geleceğe umutla bakmamız çok zordur.
Dünyada her toplumun kültürü önemlidir. Ve en az bizimki kadar saygıya değerdir. Bu anlayış, bizi evrensele götürür. Bunun için tarihin belirli dönemlerinde medeniyet kurmuş milletler çok azdır. Bu sebepten tarihe damgasını vurmuş; insanı en yüce yere oturtmuş ,inanç değerlerimizle, bugün de çağdaş uygarlığı beslemek gibi bütün insanlığa karşı sorumluluklarımız vardır. Fakat bu yetmiyor. Bu yolda mesafe almamız daha güçlü olmamızdan geçiyor. Bu gücün kaynağı eğitimdir.
Kalkınmak, ilerlemek akan nehir suları gibidir. Bu konuda durmak yok. Çalışacağız daha çok çalışacağız. Milletimizin ve medeniyetimizin tarihi misyonu bunu emrediyor.