SASAD (Samsunlu Sanatçılar Derneği) '19 Mayıs Şiir Akşamı' nı düzenliyor…

Programda: Belgin Bilgin, Ecmel Al, İbrahim Coşar, Kazım Memiç, Nadi Macit, Ülkü Dağlı, Yusuf Kılınç, Yusuf Kurt, Zekeriya Çavuşoğlu, Kaan Uğur Yücekent gibi şairler, yazarlar, bestekarlar bulunuyor.

Naçizane bir de bendeniz.

***

Samsunlu Sanatçılar Derneği Başkanı: Ömer Umutlu.

Güzel işler yapıyor…

Aktif, üretken…

Bestekar - Şef.

Ödüllü sanatçı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında, bir de panel düzenliyor.

Konusu :

Atatürk - Gençlik ve Sanat

Herkesi davet ediyor…

***

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında SASAD şairlerle, gençleri buluşturuyor…

Bu buluşma, Öğrenci Gazetesi Mesul Yazı İşleri Müdürü olduğum günleri hatırlatıyor!

Zira, 19 Mayıs Haftasında sürmanşete'Gençliğin Atatürk'e Cevabını'nı koymuştum.

Şimdi, İlkokulda okuduğumuz andımız gibi okuyalım mı?

Okuyalım:

Ey Büyük Ata,

Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklal ve Cumhuriyetinin bekçileriyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbalde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklal ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklal ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar en modern silahlarla donanmış olarak en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaklardır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımız olacaktır.

Ey Türkün büyük Ata'sı!

İstiklal ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.

***

Evet, Samsunlu Sanatçılar Derneği 19 Mayıs Şiir Akşamı düzenliyor…

Programda : Belgin Bilgin, Ecmel Al, İbrahim Coşar, Kazım memiç, Nadi Macit, Ülkü Dağla, Yusuf Kılınç, Yusuf Kurt, Zekeriya Çavuşoğlu, Kaan Uğur Yücekent gibi şairler, yazarlar ve bestekarlar bulunuyor…

Naçizane bir de bendeniz.