Ülkemizin en önemli sorunlarından biri de 'mülteci sorunu' dur. Bu sorun, diğerlerinin aksine uzun vadede bile etkisini yaşayabileceğimiz sonuçlar yaratabilecek nitelikte olması nedeniyle çok önemlidir.

Son yıllarda Ortadoğu ve Uzakdoğu'da yaşanan yıkıcı savaşların yarattığı insanlık dramlarının bir sonucu olarak, yaşanan zorunlu göçlerin ilk duraklarından biri de bizim ülkemiz oluyor. Kimi mülteciler, buradan –büyük acı ve sıkıntıları da göze alarak-Batıya geçmeyi başarırken(!),yaklaşık 4 milyon mülteci, yıllardır ülkemizde yaşamaktadır.

Bunun geçici bir 'misafirlik' olmadığını, kalıcı bir 'zorunlu ikamet' olduğunu da kabul edip kangrene dönüşecek bir sorun olmadan çözüm yolları üretmek durumundayız.

Bu insanların sadece barınma değil, eğitim ve istihdam sorunlarını çözmek için bütünlüklü bir programa ihtiyacımız var. Şu anda okula gidemeyen bir milyonu aşkın mülteci çocuk, acil olarak eğitim süreçlerine katılmalıdır.

Mülteciler, kötü koşullarda daha düşük ücretle çalışmasına rağmen yerli işçilerimiz için bir tehdit(!) oluşturuyorlar.

Hiçbir işverenin, emlak vurguncusunun, karanlık işler yapanların yakındığını gördünüz mü? Hayır. Çünkü, kötü ve kirli işlerde, güvencesiz ve ucuza çalışıyorlar. Fuhuş ve organ mafyasının hedefinde de onlar var!

Yurdun çeşitli yerlerinden mültecilerle yerli halk arasında yaşanan acılı kavga ve ölüm haberleri geliyor. Gittikçe tırmanan bir yabancı düşmanlığı yaşanıyor. İşini Çinli işçilere kaptıran bir madencinin acı yakınması ise şöyle: 'Kendi ülkemizde bile ekmek yiyemez duruma geldik!'

Ana muhalefet partisinin yabancılarla ilgili politikası yanlış! Çünkü, dünyanın her yerinde sosyal demokrat partiler, ezilenlerin, mazlumların ve mağdurların yanında olurken bizdeki söylemler bazen ırkçılık boyutuna varabilmekte! Öte yandan, onların partisi döneminde geldikleri için, AK Partililer açık biçimde muhalefet etmiyor olsalar da mülteciler konusunda CHP'lilerden farklı düşünmedikleri kanısındayım...

Bu tehlikeli bir durumdur!

Mültecilik, günümüzde nasıl bir yönüyle 'soykırım' ise, yabancı düşmanlığı da bir insanlık suçudur!..

Eğer, tepki koyacaksanız, bu insanlara değil, onları yurtlarından eden emperyalist barbarlara koyun!

Ben, dünyanın herkesin sığacağı kadar geniş, olanaklarının da hepimize yetecek kadar fazla olduğuna inananlardanım.

'İnsan olduğunuzu hatırlayın, geriye kalan her şeyi unutsanız da olur.' der Eistein