Hangi kelime şehit acısını anlatmaya yeter ki! Şırnak'taki kahreden elim helikopter kazasında tam 13 şehit verdik. 13 vatan evladının şehadet haberi duyulur duyulmaz bütün Türkiye yangın yerine döndü. Acımız ve üzüntümüz gerçekten çok büyük. Keşke bu bir rüya olsaydı dediğimiz elim bir kazanın acısını hep birlikte hissettik.
Ülkemiz, bayrağımız, milletimiz ve tüm ortak değerlerimiz için her şart altında gece gündüz, yaz kış demeden görevden göreve koşan kahraman askerlerimiz, herkes evinde iftar sofrasına oturmuşken maalesef bir kaza sonucu şehit düşmüşlerdir. Bütün amaçları bölgede ve bütün ülkede milletimizin başına bela olan terörist unsurları yok etmek ve ülkemizin savunmasında canla başla görev yapmak olan 13 kahraman asker, yürek yakan bir kazada şehadet şerbeti içerek Hakk'a yürümüşlerdir. Onların bu üstün fedakarlığı asla unutulmamalıdır. Şunu da asla unutmamamız gerekir ki onların ve diğer şehitlerimizin sayesinde çocuklarımızı büyütüyoruz, onlara gelecek hazırlıyoruz. Şehitlerimizin çocukları ise babasız büyüyor. Bunu unutursak, onlara ihanet etmiş oluruz. 31 Mayıs 2017'de şehitler kervanına dahil olan 13 kahraman vatan evladı geride bıraktıklarıyla yürek yakarken içimiz kan ağlıyor. 13 şehidin büyük acısının merkezinde olan şehit aileleri, şüphesiz tarifsiz bir acı yaşıyor. Onların yanında olmak onlara destek olmak hepimiz için ödenmesi gereken bir borçtur. Bütün ülke tek yürek olup bunu yapmak zorundayız. Bu yüzden duyarlı tüm insanlarımız acının merkezi olan şehit cenazelerine koşuyor, şehitlerin namazını kılıp duasına amin diyor. 13 benzer hikayenin 13 kahraman askeri ailelerine, sevdiklerine ve hayallerine veda ederken, lütfen empati yapalım. Öyle ki, kendimizi onların ailelerinin yerine koyalım ve o tarifsiz acıyı anlamaya çalışalım. O tarifsiz acının o aileleri bir daha hiç terk etmeyeceğini düşünelim. Bu ülkede birileri büyük bedeller öderken birilerinin de bunu görmezden gelmesine asla izin vermeyelim.13 vatan evladı kolay yetişmedi. Şimdi 13 vatan evladı bayrak olup vatanın en yüksek burçlarına dikildi. İşte bu vatan, o kahramanların sayesinde ayakta duruyor. Bundan böylede o kahramanların sayesinde bayrağımız sonsuza kadar bu coğrafyada dalgalanacak, bundan zerre şüphemiz yok.
Helikopter kazasında şehit olan 13 kahraman askerlerin kimlikleri şöyle: 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Başçavuş Mehmet Erdoğan. Bu vatana tam 13 vatan evladı daha feda oldu. Hepsini saygı ile selamlıyor, önlerinde şükranla eğiliyoruz. Unutmuyoruz, unutturmuyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun.