Küresel Barış Endeksi'nin 2017 yılı raporunda Türkiye, 163 ülke arasında 146'ncı sırada yer aldı.
Avustralya Sydney merkezli düşünce kuruluşu 'Ekonomi ve Barış Enstitüsü'nün endeksinde Türkiye'de siyasi durumun son yıllarda kötüleştiği, bu durumun temmuz 2016'daki darbe girişimiyle doruk noktasına ulaştığı belirtildi.

Türkiye, endekste geçen yıla oranla bir sıra daha geriledi. Endekse göre dünya genelinde 93 ülkede güvenliğin daha iyi hale geldiği, ancak 68 ülkede ise kötüleştiği belirtildi.

Endeks, Kuzey Amerika'da bu yıl geçen yıllara oranla büyük düşüş yaşandığını, bu düşüşün ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle ve ABD'nin komşu ülkelerle kötü ilişkilerinin bu düşüşe sebep olduğu belirtiliyor.

Rapora göre, dünya ekonomisi şiddet nedeniyle 2016 yılında yaklaşık 15 trilyon dolar kaybetti. Bunun 6 trilyon doları askeri harcamalara gitti.

Barış Endeksi sıralamasının en sonunda Suriye var. Suriye'den önce, Afganistan, Irak, Güney Sudan, Yemen ve Sudan geliyor.
Bu ülkelerin çoğu Arabistan'a komşu veya Müslüman ülkeler.

Sermayenin şımarık temsilcisi Trump'ın ilk dış gezisini bu ülkeye yapmasının nedeni de anlaşıldı. İlk etapta 130 milyar dolarlık silah anlaşması yaptı Suudi Arabistan'la .Bunun 300 milyar dolara çıkacağı da belirtildi!

Bölgedeki çocuklar; açlık,susuzluk ve önlenebilir hastalıklar yüzünden ölüyor.Yüz binlercesi de ölüm tehlikesi yaşarken;emperyalist ülkelerden aldığı silahları bölgedeki Müslüman yoksul halka karşı kullanmayı düşünenlerin ne dinle ne de insanlıkla ilişkisi olamaz!