Anayasamızda kadınla ilgili pozitif ayrımcılık herkes tarafından kabul görmüştür.

Nedeni ise toplumumuzda egemen olan anne sevgisinin ve saygısının üstünlüğüdür.

Kadınlar Günü'nde ilgili tüm kişi ve kurumlar beyanat verirlerken kadınlarımızdan, 'ayaklarının altında cennetin serildiği' insanlar şeklinde söz edilmektedir.

Kadın siyasi çalışmalarda da kapı kapı dolaşarak, oy toplayan bir avcıdır.

Ama bugün ise sokaklarımızı temizlemek zorunda kalandır.

Gerçi eski kadın algısının olmadığını biliyoruz. Kadınlarımız eskiden evlerde çocuklarının yanında yapmaktan çekindikleri davranışları sokaklarda yapar oldu. Toplumumuzda eskiye oranla kadın algısı oldukça değişmiştir.

'Cennet ayaklarının altındadır' dediğimiz kadınımız, Türkiye şartlarında çöpçülük yapacağına kim inanırdı?35 yıl önce Doğu Almanya'ya gittiğimizde kadınla ilgili gördüğümüz manzarayı bugün kentimizin sokaklarında görmek oldukça bizi düşündürmeli ve üzmelidir. Hatta Batı Almanya'da konferans verirken gerçek demokrasi ile komünizm arasındaki farkın bu olduğunu söylerdik. İşi daha da ileri götürerek İslam toplumunda kadının yerini anlatırken de Avrupa'nın olumsuzluklarından örnekler verirdik.

Şu işe bakınız….

35 yıl önce KOMÜNİST ÜLKELERDE eleştirdiğimiz konu başımıza geldi ve kadınlarımızı pozitif ayrımcılığından çöpçülüğe terfi ettirir olduk.

Çöpçülüğü ve çöpçüyü asla küçümsemiyoruz. Birkaç gün çöplerin toplanmadığını ya da evde biriktirmiş olduğumuz çöpleri dışarıya atmadığımızı düşünelim: Evimizin, sokaklarımızın ve yaşadığımız kentin hali nice olur?

Belki de toplumun en ağır ve sorumluluk isteyen işlerden biridir çöpçülük. Sağlığımızı onlara borçluyuz. Temizlik imandansa imanımızın bir kısmını bu kardeşlerimiz kurtarmaktadır.

Mesele bu mesleği icra edenleri küçümsemek değildir. Sabahtan akşama kadar yağmur- güneş demeden annelerimizi, bacılarımızı sokak sokak dolaştırıp bu işe mahkum etme etmeme işidir.

Hani kadınlarımız-annelerimiz bizler için en yüce değerdi? Hani biz Anayasamızda kadınlarımız için pozitif ayrımcılık öngörmüştük?

'Buna, maaşa zam, işe son' derler: Annelerimizi ve bacılarımızı Pozitif ayrımcılıktan çöpçülüğe terfi ettirdik. Kim ne derse desin, bu durum geleneklerimiz, ahlakımız ve tarihimiz açısından kara bir lekedir.

Tarihi ve geleneksel bir cinayet olan uygulamanın kaldırılması dileğiyle selam ve dua ile…