FETÖ'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması tartışılıyor aylardan beri. Herkes birbirini suçlayıp duruyor. Muhalefet, iktidarın içindeki FETÖ'cüleri, iktidar muhalefetin içindekileri...

Görünen o ki bu örgüte bulaşmış kişileri sadece siyasetten uzaklaştırmakla, sorun çözülecek gibi görünmüyor.

Hükümet sözcüsü ve başbakan yardımcısı olduğu dönemde Arınç'ın, Ankara BB Başkanı Gökçek'in Ankara'yı bu örgüte 'parsel parsel' sattığını basın mensuplarının önünde yaptığı o önemli 'ifşaat' hala akıllarda!

Sonra İstanbul BB Başkanı'nın işadamı damadı örgüt üyesi olmaktan tutuklanmış, sağlık gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Şimdi de bir dönem AKP'nin troykasında ve en muktedir kişilerinden biri olan, şayet darbe başarılı olsaydı adı 'başbakan'olarak atanacaklar arasında geçen Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ üyeliğinden tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Yeter'in, 'Bir dönem üyesi olduğum Uluslararası Sağlık Federasyonu (USAF) Başkanlığı'nı yaptım. Bu derneğin içerisinde Fethullah Gülen cemaatine yakın kişiler bulunmaktaydı. Bana başkanlık teklifi geldiğinde kayınpederim eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile konuştum. Bana böyle bir sivil toplum örgütünün başında bulunmamın faydalı olacağını söyledi. Ben de bu duygularla bu görevi kabul ettim. Benim yaklaşık 10 yıl süreyle Banka Asya'da aktif hesabım mevcuttu. Yatırımlarımı bu banka üzerinde değerlendiriyordum. 2014 Haziran ayında çocuğumu sünnet ettirdim. Buradan gelen paraları, 2015 yılı içerisinde Banka Asya'ya yatırdım. Evimde polisler tarafından ele geçirilen, CD ve kitapların yasak olduğunu bilmiyordum… FETÖ'nün mahrem sınıfının abiliğini yaptığımı kabul etmiyorum. FETÖ üyesi değilim. Suçsuzum.'diye ifade verdiği basına yansıdı.

FETÖ'nün siyasi ayağını,gerçekten arayan ortaya çıkarmak isteyen var mı?