Aşağıda özetleyeceğim menkıbe sosyal medyada dostumun paylaştığı bir metindir.

İslami ve insani anlamda yanlış olma ihtimali de olsa bir gerçeğe işaret etmektedir: Üç maymunu oynayanların galiba geçici haklılığını ortaya koymaktadır.

'Derviş olmaya karar vermiş bir kişi, mürşit kabul ettiği bir kişiye teslim olur. Nefis terbiyesinin ilk basamağı kabul edilen tekkenin temizliği ile görevlendirilir.

Günlerden bir gün derviş kendi kendine , ' Allahım nedir çektiklerim' der. Bu durum şeyhine malum olunca da tekkeden kovulur. Derviş özentisi yollara düşer ve akşama doğru adı 'EYVALLAH' olan bir şehrin kapısına dayanır. Kendisine bu şehre girmenin üç şartı anlatılır. O da kabul eder:

1-Allah'ın işine karışılmayacak, 2-Kulun işine karışılmayacak, 3- Yalan konuşulmayacak.

Şartları kabul eden derviş özentisine hoş geldin denir. O da, ' EYVALLAH' der. Yatacak yerini gösterirler, 'EYVALLAH', HİZMET VERİRLER, 'EYVALLAH', EVLENDİRİRLER, ' EYVALLAH' der.

Günlerden bir gün uygun olmayan bir kıyafetle yanından geçen kadın için kalbinden' bu ne haldir' der. Kadın, ' YETİŞİN KULUN İŞİNE KARIŞAN VAR' DİYE FERYAT EDER.

Etraftan yetişenler adamı iyice döverler ve hamal sepetine koyarak evine gönderirler. Yolda hamalın sırtında inlerken bir de, 'Allahım, nedir bu başıma gelen' diye kalbinden geçirir.

Bu sefer de hamal bağırmaya başlar: YETİŞİN, ALLAH'IN İŞİNE KARIŞAN VAR.'

Yine etraftan yetişenlerce bir o kadar daha dövülür ve o da sürüne sürüne evine gider.

Kapıyı açan hanımı, 'sana ne oldu' sorusuna, 'aman hanım, çok kötüyüm, soran olursa evde yok söyle' der.

Bu sefer de hanımı, 'YETİŞİN YALAN SÖYLEYEN VAR' DİYE FERYAT EDER. Yine etraftan yetişenler tarafından bayılıncaya kadar dövülür. Gözlerini mürşidinin dizinin dibinde açar.

Mürşidi ona, 'EVLADIM, DAHA EYVALLAH ŞEHRİNDE YAŞAMASINI BİLMİYORSUN, RIZA KAPISINDAN NASIL GEÇERSİN? RIZA KAPISINDAN GEÇENLER, RIZAYA RAZI OLMAKTAN GEÇERLER. HUU…'

N e dersiniz? Kim, kimin rızası için yaşıyor ve mücadele ediyor?

Allah'ın ve kulun işine karışmayalım, yalan konuşmayalım mı?

Peki, sahte ilahların, hoca kılıklıların, akademik kılıflıların, laik kafalıların Allah'a din öğretmeleri ne olacak?

Herkes istediğini yesin, içsin, istediği değerlerimizi talan etsin, karışmayalım mı?

Doğruları konuşup çevirdiğimiz entrikalar bilinsin mi? Hidayet dileğiyle selam ve dua ile…