Lig bitti, artık hepimizin kulağı yeni sezon için konuşulanlarda. Kongre öncesi ilk iş olarak takımın hocası netleşmesi bekleniyor.
Basında her gün yeni isimler duyuyoruz, 'görüşülüyor anlaşılıyor bitti' gibi haberler sosyal sayfalardan sıkça paylaşılıyor. Evet görüşülüyor ama biten bir şey yok. Şu an işaretlenen sekiz hoca adayı var, bunu bir hafta içerisinde sayısı üçe düşürülüp bu hocalar üzerinde yoğunlaşıp görüşülecek. Tahmini on gün içerisinde Samsunspor'un teknik patronu belirlenmiş olacak.
Her ne kadar Erkurt başkan ve yönetimi 'bu sezon hedefe oynayan bir ekip kuracağız' deseler de işleri çok da kolay olmayacak. Bazı yorumlarda 4 milyon TL ile kurulacak kadrodan söz ediliyor. Açıklanan 4 milyon TL gelecek eski futbolcu borçlarıyla alakalı ödenmesi gereken para. Tabi ki bununla birlikte yapılacak en asgari transfer sayısı on futbolcunun üzerinde, bu rakamın tahmini yedisi banko oynayacak nokta transfer olması gerekiyor. Bu rakamda tahminler üzerinden gidersek 10 milyon TL'lere dayanır. 4+10= 14 milyon yapar. Bununla birlikte kulübün yapılandırılmış borçları, kapını çalacak sözleşmesi biten oyuncu avukatları derken neredeyse ortalama 20 milyon TL'yi bulan hesap. Oldu da tutmayan transferler ve devre arası oyuncu arayışları.
Her ne kadar taraftar sabırsızca başarı beklese de borç ibresi sürekli yükselen Samsunspor'un borçlarının azaldığını ibrenin tersine dönüp son yıllarda ilk defa bu kadar azaldığına şahit olduk. Erkurt başkan cebinden mi verdi? diyebiliriz, belki cebinden vermedi ama kriz dönemlerinin kaosa sürüklenmesini önledi, kısacası bu manada iyi kriz yönetti. Yönetim kurulu olarak ceplerinden de verdiler bu inkar edilemez.
Şimdi buradan Samsunspor Yönetim Kurulu'na sesleniyorum. Lütfen geçmişimizden ders çıkaralım. Taraftara cinnet geçirtmeyin, bilgi kirliliği olduğunda çıkın açıklama yapın. Yeri geldiğinde gerek futbolcuyu gerek hocayı, birbirinizin ego savaşıyla harcamayın. Bir camianın aciz duruş sergilemesi taraftarı üzer, dik duruşu ezilseniz de sevindirir. Evet hedefe oynayan bir takımı oldu da kuramadınız, oldu da işler ters gitti, oldu da beklediğiniz destekleri alamadınız. Şehir sahip çıkmadı... Kabine bize yaramadı, kısacası dıydı da dıydı... gibi açıklamalarla bir gün taraftarın önüne çıkmayın. Ya da bugün taraftara ümit ekmeyin. Her şeyi göze alın, çünkü size sorulacak ilk soru...
Siz gelinecek noktayı bilmiyor muydunuz? diye basınıyla taraftarıyla bu şehir sizden hesap sorar...
Benden söylemesi...