Ne kulağımızı tıkayabilir ne de gözümüzü kapatabiliriz.Daha bir gün önce Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK terör örgütü mensuplarının hain pususunda şehit verdiğimiz 24 yaşındaki Samsunlu Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman 'ın cenazesini 7 Haziran 2017 Çarşamba günü annesinin ve kız kardeşinin feryatları ve gözyaşı arasında canımız yanarak Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde mahşeri bir kalabalıkla sonsuzluğa uğurladık.Herkes çok üzgün ve çok öfkeliydi.Doğrusu cenazeye katılan herkesin öfke katsayısı çok yüksekti.Ama hiçbirimiz öfke katsayımızın aklımızın önüne geçmesine izin vermedik... Duruşumuz dik ve onurluydu.Annesinin ve kızkardeşinin ise sel olup akan gözyaşları, hainleri tümden boğacak kadar etkiliydi. Şehidimizi uğurlarken; hiçbir haini sevindirmedik.Ama hainler yine boş durmadı .Biz şehidimizi Samsun'dan cennete uğurlarken PKK'lı hainler Karadeniz'e büyük bir acı daha gönderdi. Karadeniz adeta yangın yerine döndü.Samsun'u yakanlar bu defa Ordu'yu yaktı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde güvenlik kuvvetleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 24 yaşındaki Ordulu Uzman Çavuş Sabri Eryeler şehit düştü. Şehidin cenazesi, askeri uçakla 7 Haziran 2017 Çarşamba günü Ordu'ya getirildi. Şehidin acılı annesi Emine Eryeler karşılamada; "Ordu'ya hoşgeldin şehidim. Benim canım yavrum, asker uzman oğlum böyle mi gelecektin aslan oğlum" diyerek yaktığı ağıtla tüm yürekleri yaktı. Bu ağıtı duyup yanmayan, etkilenmeyen yürek kaldı mı ,bilmiyorum. İçi cız etmeyen canı acımayan hala kaldı mı? Herkes empati yapmalı.Bu isteğimi, bu tavsiyemi sık sık tekrarlıyorum. Çünkü bu şehitler hepimizin.Onun annesinin adı Emine, babasının adı Muammer olsa da o Koçyiğit bu vatanın evladı, bu vatanın onuru ve gururudur. Bunu asla unutmuyoruz… Karadeniz alev alev yanarken sadece Samsun yanmıyor, Ordu da yanıyor. Ordu'daki ,Samsun'daki diğer il ve ilçelerimizdeki o büyük yangın, aslında Türkiye'deki yangının bir parçasıdır. Bu vatan sonsuza kadar yaşasın diye şehitler veriyoruz…Analar ağlıyor, kınalı kuzular bir gül bahçesine girercesine ülkemizin her karış toprağında kara toprağın kara bağrına giriyor: Bu az şey değil, insanlar canlarını, evlatlarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini feda ediyor… Bu yüzden Karadeniz'de bir yangın yeri de Ordu. Ülkemizdeki terör ateşi, evimizi yakıyor. Yarın hangi evimizin yanacağını bilmiyoruz. Ama her yangın gibi bu yangın da sönecek kimse şehit annelerinin ahından kurtulamayacak. Her şehit cenazesinde devletçe ve milletçe dik duruyoruz. Önceki gün Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde şehidimiz Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesinde dik durduk.Bu defa da 8 Haziran 2017 günü Ordulu şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler'in Kumru İlçesi'ndeki cenazesinde devlet ve millet olarak dik duruyoruz.Ülkemizi de milletimizi de kimse bölemeyecek.Bu badirelerde atlatılacaktır.Umudumuzu hiç yitirmiyoruz.

Yine mahşeri bir kalabalıkla dualar eşliğinde Ordu'nun Kumru İlçesi'nden bir koçyiğidi; şehidimiz Uzman Çavuş Sabri Eryeler'i 8 Haziran 2017 Perşembe günü milletçe cennete uğurladık. Kendi ellerimizle vatan toprağına evladımızı kardeşimizi ,canımızı kara toprağın kara bağrına bıraktık. Şehidimize onu yetiştiren ailesine minnettarız. Onlar yapılabilecek en büyük fedakarlığı yaptı. Bizim için canlarını feda ettiler. Bu az şey mi? Bizim çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği aydınlık olsun diye her şeylerinden vazgeçtiler…Güle güle kınalı kuzumuz ,güle güle şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler güle güle…Mekanın cennet ,ruhun şad ,şehadetin hayırlı olsun. Şehidimizin ailesine ve yüce Türk milletine sabır ve metanet diliyorum.Türkiyem başımız sağ olsun…