Okullar kapanıyor.18 milyon çocuğumuz tatile çıkıyor. Çalıştılar,yoruldular,dinlenmeyi hak ettiler.

İlkadım Atatürk Ortaokulu, benim okulum. Bizim çocuklarımız da çok çalıştı bu yıl. İlimizin en başarılı okulu ve öğrencileri arasında olmanın haklı gururunu yaşattılar bize. Yedi öğrencimiz TEOG Türkiye birincileri arasında yer aldı. Onları kutluyorum, aydınlık, güzel bir gelecek diliyorum çocuklarımıza…

Daha alt sınıflardaki çocuklarımız da boş durmadı. Oturdular, bir kitap yazdılar. İlkadım Belediyesi, kitabı basacağına dair söz verdi, şimdiden teşekkür ederim onlar adına; tatil hediyesi olacak çocuklarıma…

Çocukların çok sevdiği Sevim Ak'ın Samsunlu öğretmen bir anne babanın çocuğu, ünlü çizer Behiç Ak'ın kardeşi olduğunu ve kitaplarında çocukluğunda yaşadığı o 'çıkmaz sokak'taki anıların etkisinin çok büyük etkisinin yer aldığını bilir misiniz? O Sevim Ak ki otuz yılda otuz dört çocuk kitabi yazmış, Anadolu'nun yatılı okullarını dolaşarak çocuklara masallar okumuş, onlarla öyküler yazmış. Abisi Behiç Ak da öyle. Çocuklar için çizgi romanlar hazırlamışlar. Yazdığı son kitabı üzerine kendisiyle yapılan söyleşide 'Çok narin bir yapım var. Aşırı etkileniyorum acılardan. İnsomnialar(uykusuzluk) yaşıyorum. Kendime yeni bir alan açmaz da bombalar, açlık grevleri gibi olayların akışına kapılırsam çıldırırım. Yazmak bütün bu acılardan kurtulmak için soluk aldığım bir alan…'diyor.

Bu arada Samsun'da uydu vericisi takılarak izlenen 4 leylekten biri 7 bin km mesafe kat ederek Mozambik'e, bir diğeri de 6 bin km uçarak Tanzanya'ya ulaşmış! Özlemişler bizi! Dönüş yolundalarmış!

Geleceğin Sevim Akları çocuklarım. Tatilde gezin,oynayın, eğlenin… Biraz da okuyun. Göçmen kuşlar dönüp geldiğinde sizler de gelin sağlıklı bir yıl daha büyümüş olarak. Okullar ve öğretmenleriniz sizi bekliyor olacak.

Sizi çok seviyoruz…

İyi tatiller…