ABD'nin Katar elçisi Dana Shell Smith Twitter hesabından attığı mesajında, 'Katar, terör finansmanı mücadelesinde ciddi bir ortak. Birlikte (Katar'la) çalışmaya devam edeceğiz.'demiştir.

Yemenli yazar Mervan Elğafuri Yemen press.com daki yazısında, 'elçinin bu ifadeleri son kargaşada duyulmamış ve kaynayıp gitmiştir' diyor.

Böylelikle Arap ülkeleri Katar'ı halk ve hükümetiyle birlikte terör başı ilan etmişlerdir. Üç Körfez ülkesi de Katar asıllı vatandaşlarını ülkelerinden sınır dışı etmişlerdir.

Bir hükümetin, bir başka hükümetin halkını terör adına sınır dışı etmesi zor anlaşılır.

Bürokrasi gücünü kullanarak rastgele insanları kovmak, onların istikrar ve huzurlarını kaçırmak, terördür ve kesinlikle bunun siyasi hedefi vardır. Terörle ilgisi yoktur.

Suçsuz yerde ümmete zarar vermek terör değil midir?

Katar halkını terörist ilan edip bir ülkeden sınır dışı etmek ahlaki bir suçtur.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar'la ilişkilerini kesmelerinin nedenleri arasında Müslüman kardeşlerin desteklenmesi nedeni gösterilse bile burada ekonomik ve siyasi sebepler de vardır.

Yani asıl neden Müslüman kardeşler ve Arap Baharı değildir. Ekonomik ve siyasi nedenler de vardır.

2015 yılında İngiliz Hükümeti Müslüman kardeşlere bağlı grupları terör grubu olarak ilan etmede çok zorlandı. Müslüman kardeşlerden kaynaklanan hiçbir terör eyleminin olmadığını deklare etmişti.

Bu konuda Hillary Clinton'ın da aynı görüşte olduğu bilinmektedir.

İngiltere'nin Müslüman kardeşleri terörist ilan etmemesi Birleşik Arap Emirlikleri'ni çok sinirlendirmiştir. Bu da onları, İngiltere gibi bir ülkeden intikam almaya yöneltti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar'la ilişkisini kesmesinin nedeni terördür.

Ancak Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih'in oğlunu hem destekliyor hem de telefon trafiği ile Yemen'in başına getirmeye çalışıyor.

Salih'in oğlunun başında olduğu grup ise Huşilerin omurgasını oluşturuyor.

Yemen'de Huşi grubu silahla hem dini hem de siyasi hedefleri gerçekleştirmek istemesine rağmen neden onlarla ittifak, katarla savaş?

Bütün bunlara rağmen neden KATAR? diye soruyoruz?