Karamsar olmayalım...
Samsunspor da hoca bilmecesi çözüme kavuştu. Bu seçimde Alpay Özalan da karar kılınmasına belki doğru belki yanlış tercih olarak bakılsa da öncelikle taraftarın neredeyse % 95'inin onaylamadığı bir isim, paylaşımlardaki yorumlar bunu gösteriyor.
Alpay Özalan kimdir? Bir bakalım.
İzmir doğumlu olan Özalan kendisini Beşiktaş'ta tanıttı. Yıllarca milli takımda forma giydi. Futbolculuk geçmişinde, Soma Linyitspor, Altay, Beşiktaş, Siirt Jetpa'dan kiralık olarak F.Bahçe, Astonvilla, G.Kore de Urawa Blue Diamands, FC. Köln'de top koşturduktan sonra 2009'da Siirt Jet Pa'ya sezon öncesi 2. başkanlık görevine getirildi. 2009 – 2010 sezonunda yine bu camiada futbol direktörlüğü yaptı. Geçen sezon da Eskişehirspor'un teknik direktörü olarak sezona başlamış farklı Manisaspor mağlubiyetinin ardından istifa etmişti.
Şimdi dönelim tekrar Samsunspor'a...
Şampiyonluğa oynayacak bir takıma kariyerli ve zirveye taşıyabilecek hoca ismi bekliyordu taraftar. Alpay Özalan, yıllarca Türk futboluna hizmet etmiş bir isim, futbolcu olarak iyi bir görev adamıydı. İyi bir futbolcu kariyerine sahip olmak demek, yine iyi bir hoca kariyeri sağlayacak anlamına gelmiyor. Hocalık kariyeri olarak sayfası yeni, belki de çok başarılı olacak bunu zaman gösterecek. Fakat biraz kumar gibi oldu sanki, böyle bir riski göze alacak lüksümüz var mıydı bu da tartışılır.
Futbol dünyasını meşgul eden Arda Turan olayı sonrası, Arda'nın artık milli takımı bıraktım demesini, davasında ne kadar haklıda olsa bu söylemi yanlış bulduğumuz gibi, yok efendim bu hoca gelirse, ben artık maça gitmem, bu yönetim varsa benim Samsunspor'la işim olmaz gibi söylemler ve tepkiler de yanlıştır. Yönetimi de hocası da gelip geçici kalıcı olan sizler, bizleriz. Protesto değil gelene sahip çıkmak zorundayız.
Ben yine de Sayın Erkurt Tutu ve yönetimine şunu sormadan geçemeyeceğim. Siz ki bu sezon hedefe oynayacağız, bu ligi bilen tecrübeli bir hoca arayışımız var ayrıca bütçemiz de kısıtlı deyip Özalan'ı getiriyorsanız, işler ters gidip ligin başında hoca değiştirmek zorunda kalırsak, bu bize daha pahalıya malolacak umarım bunu da düşünmüşsünüzdür.
Evet Alpay Özalan, bugün Samsun'a imzaya geliyor. Karamsar olmayalım, takımımızın yanında olalım. Hüseyin Kalpar'ı da kimse tanımazdı, ayrıca yine bu yönetim getirmiş ve tepki almıştı ama bu şehir şampiyonluk yaşamıştı kendisiyle. Hayırlısı diyelim ve bekleyelim...