Türkiye'de ve Samsun'da 'her yer İmam Hatip Okulu yapılıyor' imajı yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır.

Bu doğru değildir.

Türkiye'nin genelinde İmam Hatip okullarına giden öğrenci sayısının genel okullara giden öğrenci sayısına oranı % 10'una bile ulaşmış değildir.

Ülke nüfusunun yüzde 98 ve 99'unun Müslüman olduğunu söylediğimiz bir yerde İmam Hatip okulları için bu kadar öğrenci, yok değerindedir. Zira veliler çocuklarını meslek sahibi olsunlar için değil, dinlerini öğrensinler diye bu okullara göndermektedir.

İmam Hatip okullarının müfredat programlarıyla ilgili eleştiri ve teklif hakkımızı saklı tutmak suretiyle ya bütün çocuklarımız bu okullara gitmeli ya da bütün okulların İmam Hatipleşmelerinin gereğine inanıyoruz.

Bu bir fantezi değildir.

Polislerin eskort kızları ve torbacıları sokaklardan armut toplar gibi topladığı bir yerde, farklı çözümü olanlar beri gelsin. Bu çocuklarımızın gönüllerini başka nasıl ve ne ile dolduracağız?

Ancak ne vardır ki, bu okullar gerektiği gibi fonksiyonel hale getirilememekte ve üst makamlardan aşağıya inildikçe ilgisizleşmektedir.

Samsun bunlardan birisidir.

Proje İmam Hatip kapsamında yapılan çalışmaların İl Milli Eğitim ve bazı ilçe Milli Eğitim müdürlüklerince planlanamaması sonucu bu yıl da İmam Hatip Ortaokulunu bitiren özellikle başarılı öğrencilerin büyük çoğunluğunun Anadolu İmam Hatip Liselerine devam edemeyeceklerinden ciddi endişe içindeyiz.

Ayrıca bu iş daha da ileri götürülerek İmam Hatip okulu olarak yapılmış bir binanın farklı amaçlar için tahsis edilmesi çalışmalarının olduğunun duyumunu alıyoruz.

İlahiyatçı bir Milli Eğitim müdürünün bulunduğu bir yerde, bunların olması pek hoş değildir.

Geçmişte İmam Hatip okuluna ayak basmayan ilahiyatçı müdür de gördük.

Böyle bir ilde İmam Hatip Platformu da vardır, değil mi?

Evet, ilimizdeki İmam Hatip Okulu sayısından çok, fonksiyonelliklerine bakmak gerek.

İmam Hatipçilik oyununa son diyoruz.

Bunun çaresi Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu okullara sahip çıkmasıdır. Ayrımcılık değil, görev istiyoruz.

Selam ve sevgi ile…