Geçen hafta tıbbi cihaz üreticilerimizi yakından ilgilendiren bir toplantı yapıldı Ankara'da. Yoğun iç ve dış gündem başlıkları altında hak ettiğine inandığım karşılığı bulamayan bu toplantıyı, ilgililer yakından takip etti.

13 Haziran akşama doğru net haber sitelerine girişi yapılan haber ve resmi görünce; duygu yoğunluğum oldukça arttı. Zira o resmin ne anlattığını çok iyi anlayabilecek kişilerden biriydim. Bu yüzden resmin anlattıklarını kendi yorumumla sizlerle paylaşacağım.

Yıl 2002, yer Bahçelievler Mahallesi Yahya Kemal Sokak No:12/9 İlkadım adresindeki Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Hizmet binasının 10/12 m2'lik toplantı salonu. Toplantının konusu MMO Samsun Şubesi'nin düzenleyeceği bilimsel kongrenin konusunun şehrin gelişimine uygun bir şekilde belirlenmesi. Katılımcılar; Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri, KOSGEB İl Müdürü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü, üniversiteden akademisyenler, oda yöneticileri. Toplantı sonucunda hem şehrin gelişimine hem de ülkenin sanayileşmesine yönelik 'Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayi Kongre ve Sergisi' düzenlenmesi kararlaştırıldı. İki yılda bir düzenlenen kongre ile Samsun'un sektöre yönelik uluslararası bir kümelenme merkezi olduğu bilimsel bir anlamda ilan edilirken, sektörün sorunları, çözüm önerileri ve gelişim süreçleri masaya yatırıldı.

Samsun'dan İsviçre'ye, Avustralya'ya, Bangladeş'e, Amerika'ya sözün özü dünyanın dört bir tarafına ihracat yapabilen bir sektörü önce şehrine sonra ülkesine tanıtmaya çalıştı kongre!...

Kolay olmadı bu resmin oluşması , 15 sene geçti.

13 Haziran 2017 günü Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında yapılan toplantı aslında 'Tıbbi Cihazlar Üretimi ve Samsun' başlıklı bir Bakanlar Kurulu Toplantısı hüviyetine bürünmüştü. Hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı ve iki Bakan , Samsun'u temsilen bir Bakan , beş milletvekili , Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı , sektörü temsilen tıbbi cihaz üreticilerimizin üyesi olduğu MEDİKÜM Medikal Kümelenme Derneği yönetimi katılmıştı toplantıya.

Yapılan toplantı sonucunda; özel sektör kamu işbirliğiyle kurulacak olan bir tüzel kişilik altında , 'Mediclust' Markası adına lisanslanacak tıbbi cihazların kamu alımlarında değerlendirilmesi kararı çıktı.

Özlenen, beklenen ve arzu edilen fotoğraf oluşmaya başlamıştı. Emeği geçenlere tek tek teşekkürü borç biliyorum.

Şimdi iyi organize olup, tüzel kişiliği oluşturarak, Mediclust tedarik yapısını kurmaya ve alınan karar doğrultusunda çalışmaya başlama zamanı. Bugünlere kolay gelinmediğini unutmadan, elele verip , zamanı verimli kullanmak durumundayız. Zira bu resmin oluşmasından mutluluk duyanlardan daha fazla rahatsızlık duyanların olduğunu hepimiz biliyoruz. Mediküm tarafından organize edilen iftar programında biraraya geldiğimiz dernek yöneticilerinin de üreticilerin de programa katılan davetlilerin de düşünceleri bu yönde.

Artık hedef belirlenmiş, tanımı yapılmıştır. Şimdi hedefe yönelik çalışma zamanıdır.

Sağlıcakla