Ülkemizi bölmek, parçalamak ve milletimizin huzurunu bozmak isteyen hainler yüzünden şehitler vermeye ve onların haberlerini almaya devam ediyoruz. Samsun terörle mücadelede en çok bedel ödeyen bir ilimizdir. Samsun'dan sonsuzluğa uğurladığımız aziz şehitlerimizin sayısı, yıldırım hızıyla artmaya devam ediyor. PKK terörünün en yoğun yaşandığı doksanlı yıllarda bile bir ay içersinde Samsun'un şehit sayısı, bu kadar yüksek olmadı. Vatan evlatları maalesef şehit düşmeye ve şehitlikleri bir bir doldurmaya devam ediyor. Elbetteki her şehit haberi canımızı acıtıyor. Ama en kötüsü, en acısı Ramazan Bayramı'nın birinci günü; bir anneye, bir babaya, bir eşe, bir küçük çocuğa, bir kardeşe şehit haberi vermektir. O acı haber, Ramazan Bayramı'nın birinci günü 25 Haziran 2017'de Hakkari 'den Samsun'a yıldırım hızında düştü. Terörle mücadelede şehit düşen Samsunlu Uzman Çavuş Mete Yahşi'yi, Türk Bayrağı'na sarılı bir tabut içerisinde aynı günün gece saatlerinde Samsun-Çarşamba Havalimanı'nda karşıladık. Aziz şehidimizin annesinin feryadını anlatacak hiçbir kelime bulamıyorum.
Samsun'da bir ay içinde şehitler ordusuna katılan asker ve polisimizi bir hatırlayalım.25 Mayıs 2017 Perşembe günü Samsun Büyük Cami'de Kato Dağı'nda şehit düşen Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz'ın cenaze namazını kıldık. Şehidimizi Samsun'da Kıranköy Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurladık.27 Mayıs 2017 Cumartesi günü Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Sakarlı Mahallesi Merkez Camii'nde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir 'in cenaze namazını kıldık. Şehidimizi Terme' de Sakarlı Mahallesi'nde babaevinde sonsuzluğa uğurladık. 1 Haziran 2017 Perşembe günü Samsun'da Büyük Cami'nin avlusunda Diyarbakır Lice'de şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze töreni için biraraya geldik. Şehidimiz, 26 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze namazını Samsun Büyük Cami'de kıldıktan sonra Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nden sonsuzluğa uğurladık. 23 Haziran 2017 günü Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde bulunan Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde Bitlis'in Tatvan İlçesi Andere mevkisinde hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe (23)'yi cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karabük Mahallesi Mezarlığı'ndan son yolculuğuna uğurladık. Vatan için en güzel evlatlarını şehit vermeye devam eden Samsun, Ramazan Bayramı'nı da boş geçirmedi. Ne acıdır ki hainliğin her türlüsünü gerçekleştiren insanlıktan zerre nasibini almamış teröristler bayramda bile Samsun'a şehit acısı gönderdiler. Şehit acısı Samsun'a bayramı zehir etti. 26 Haziran 2017 Pazartesi Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde bu defa aziz şehidimiz Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin(28) cenaze namazı için Samsun'da Büyük Cami'nin avlusunda biraraya geldik. Öğle namazına müteakip Samsun Büyük Cami'de kılınan cenaze namazından sonra Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nden şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mete YAHŞİ 'yi sonsuzluğa uğurladık.
Ramazan Bayramı'nın birinci günü Hakkari'de şehadet şerbeti içen kahraman askerimizi Ramazan Bayramı'nın ikinci günde Samsun'da kara toprağın kara bağrına ellerimizle bıraktık. Ne büyük bir imtihan ki şehidimizin ailesi o tarifsiz acıyı en derinden yaşıyor. Şehidimizin annesinin feryadı canımızı acıtıyor. Vatan için en sevdiğini sonsuzluğa uğurlayan şehit ailesine minnettarız. İçtiği askerlik andına sadık kalan Piyade Uzman Çavuş Mete YAHŞİ'nin şehitlik son rütbesidir. Ondan daha yüksek bir rütbe yoktur. Güle güle şehidimiz, güle güle annesinin aslan oğlu. Güle güle güzel asker, güle güle kahraman şehidimiz. Unutmuyoruz 'Şehitler ölmez vatan bölünmez'… Şehidimizin mekanı cennet ruhu şad olsun. Bayram günü Samsun'a şehit ateşi düşürenleri, Allah yerin dibine soksun.
Şehidimizin; annesine, babasına, eşine, çocuğuna kardeşlerine Allah sabır versin. Hepimizin başı sağ olsun. Yüce Türk milleti, bu badireleri de atlatacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.