Ne acıdır ki, son bir ayda Samsun'a üst üste gelen şehit haberleri hız kesmiyor. Maalesef Samsun şehit haberlerinin üssü olmaya devam ediyor. Son bir ayda (37 gün)de 7 (8) şehit vermek dile kolay. Samsun bir aylık süreçte 1 polis,6 (7) asker 7 (8) evladını sonsuzluğa uğurladı.7 (8) annenin, 7 (8) babanın yüreğine sadece bir ayda (37 günde) o tarifsiz acı, ateş topu olup düştü. Bu son 37 gündeki acı listeye Hakkari'de şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza'yı da (Samsun'un Terme İlçesi'nde ikamet ediyordu. Trabzon'da toprağa verildi) dahil edersek Samsun toplamda 8 şehit verdi. Eşler, çocuklar, kardeşler, Samsun halkı tek yürek olup ateşin düştüğü yerde yandı. O yürek yangını, Samsun'da hiç sönmüyor, Samsun yanıyor. Acı büyük ve gerçekten tarifsiz…
Samsun asker, polis kahraman evlatlarını sadece hain teröre değil, terörün ve Suriye'deki iç savaşın sebep olduğu trafik kazalarına da şehit veriyor. Acı bitmiyor, gözyaşı dinmiyor. Zor bir süreçte kahraman evlatlarımızın büyük fedakarlıklarına tanıklık ediyoruz. Teröre karşı amansız bir mücadele içerisinde olup canlarını feda eden güvenlik kuvvetlerimiz destan yazıyor. Kahraman askerlerimiz, destan yazarken canımızı da acıtmaya devam ediyor. Kolay olmuyor, dağ gibi vatan evlatlarını sıra sıra toprağın kara bağrına ellerimizle bırakmak. Onların annelerinin babalarının, eşlerinin, kardeşlerinin, çocuklarının feryatlarına kulak tıkamak mümkün değil. Acı ortak, şehitler hepimizin. Üzülüyoruz, kahroluyoruz, isyan ediyoruz ama bu kirli oyuna gelmiyoruz. Hainler sevinmesinler büyük bedeller ödüyoruz, büyük badireler atlatıyoruz ama Türk milletini kimse bölemeyecektir. Bu şehitler boşuna değil. Son günlerde verdiğimiz şehitlerin sayısı az değil. Az yürek yangını yemiyoruz, az üzüntüler yaşamıyoruz. Ama inanıyoruz ki az zamanda hainler dersini alacaktır. 2017 Mayıs ve Haziran ayı içerisinde Samsun'a düşen şehit ateşi, Samsun'daki yürek yangınını gözler önüne seriyor. Samsun ilçeleri ile birlikte yanıyor. Samsun'da şehit ateşi ile yanmayan ne bir mahalle, ne bir ilçe kaldı. Yangın gerçekten çok büyük her yer alev alev yanıyor. Bu defa şehit haberi 28 Haziran 2017 'de Suriye sınırımızdaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde askeri aracın devrilmesi sonucu kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Bkm. Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik'ten geldi. Samsun Havzalı kahraman vatan evladını şehit verdik. Terör şehitlerinin acısı azmış gibi bir de trafikte şehit düşen kahramanımızın acısı ile yanıyoruz. Şehit acısını anlatacak kelimeler bulamıyoruz. Samsun halkı zor bir sınavdan geçiyor. Üst üste gelen şehit haberleri karşısında metanetli ve dik durabilmek hiç kolay değil. Samsun'da şehitlerimizin cenaze namazında saf tutarken, göz göze geldiğimiz şehitlerimizin yakınlarının acısı, kalbimize adeta bir ok gibi saplanıyor. Samsun'da ve ilçelerinde büyük acılar yaşanıyor. Elbette şehit yakını kimliğimle acının merkezine koşuyor, şehitlerimizin cenaze namazlarını kılıyorum tarifsiz acılara tanıklık ediyorum. Artık yüreğim dayanmıyor, üst üste şehit haberi almak kolay değil. Ama ne olursa olsun şehitlerimizin cenazelerine mazeretsiz katılmak zorundayız. Onlara çok borcumuz var. Bunu unutmuyoruz. Bunu unutursak kanımız kurusun.
Samsun'un Havza İlçesi yine tarihi bir güne tanıklık ediyor.29 Haziran 2017 Perşembe günü Havza Kevser Camii avlusunda binlerce insan yine bir kahraman vatan evladını cennete uğurlamak için biraraya geldi. En son Havza Kevser Camii avlusundan Şehit Polis Memuru Yakup Kurt'u tam bir yıl önce 31 Mayıs 2016 günü 5 bin kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlamıştık. Ne şehidimiz Polis Memuru Yakup Kurt'u unuttuk ne de Şehidimiz Bkm. Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik'i unuturuz. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve Türk milletine sabır diliyorum. Güle güle güzel asker. Güle güle kahraman astsubay. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.