Lösemiyle mücadeleyi Emrah'la yaşadığımız doksanlı yıllar.
Ve o günleri kaleme aldığımız Emrahların Dünyası kitabımız.
On yedi yıl önce çıkan kitabımızı okuyanlar hüzünlense de kitap lösemiyle mücadelenin şiddetini ve insanları ne kadar yıprattığını göstermesi açısından önemliydi.
Çünkü yaşananların perde arkasından toplumun geniş kesimi habersizdi.
En büyük handikabımız, Emrah'ın lösemiye yenik düşmesine rağmen, o gün bugün ulaştığımız kesimlere hastalığın yenilebilir olduğunu öne çıkarmaya çalıştık.
Bunda da önemli aşama kaydettik.
Yirmi yıl öncesine göre lösemiye karşı elde edilen başarı kitabın okunma sürecinde yaşanan hüzünleri kapatmasında kazancımız oldu. Asıl amaç, mücadeledeki baş aktörlerin duygu ve beklentilerinin toplum tarafından fark edilmesiydi.
Ailelere ithaf ettiğimiz Emrahların Dünyası kitabımız, yeni haliyle 2017 Mayıs ayında yeni bir baskı yaptı. Katkılarından dolayı Erol ÖZDEN Hocamıza ayrıca teşekkür ediyorum.
Stantlarda ve gönüllerin satışıyla tüm geliri LÖSAM'a ait kitabımızı ziyaretlerimizde hediye olarak da veriyoruz.
Kitabın maddi geliri değil bıraktığı etkileşim önemli.
Amacımız toplumsal farkındalığı artırmak, lösemiyle mücadele açısından katkı açısından bireylerin zihinlerindeki "Ben nasıl katkı yapabilirim?" sorusuna cevap oluşturabilmektir.
LÖSAM'ın kuruluşundan bugüne on yedi yılda hasta ailelerinin evlerindeki gözlemlerimizle farklı bir arşivi daha oluşturduk. Elimizde insanlara pozitif duygu aşılayacağını düşündüğümüz aile ziyaretleri dokümanlarını birleştirmenin; topluma ve lösemiyle mücadeleye yeni bakış açıları kazandıracağına inandığımız yeni bir kitabı oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu çalışmamızın ev ziyaretleri projesinin tanıtım kitabı olacağını da düşünüyoruz.
Mücadelelerin içinde yorulan insanlarla buluşmaların öneminin, toplumsal değerinin hissedileceği makalelerin yer aldığı kitabımız, inşallah yakında baskıya girecek.
Yaptığımız tüm çalışmalarda olduğu gibi, bu çalışmamızın da insanlara denizde damla olabilme yolunda yapacağı katkı, bizlerin en büyük kazancı olacaktır.
Kitabımız hastalıkla mücadele ederken yaşama umutla sarılanların sesi olacak, diye düşünüyorum.
Eminim ki 'hayata tutunmak, umudu yitirmemek' kitabımızın ana fikri olacaktır.
Yaşamda nefes almak isteyenlere, her anlamda hayatın içindeki zorluklara direnenlere bu pozitif duyguları verebilirsek, ne mutlu bizlere.
Kitabımızın adı yine bu köşemizin adıyla örtüşecek.
"Hayata tutunanlar" kitabımızla bir adım daha.
Emrahların Dünyası kitabımızdan sonra yakında.