Samsun ve ilçeleri Mayıs ve Haziran 2017'de bu güzel vatan için, bu şanlı al bayrak için, bu yüce Türk milleti için, bu coğrafyada bölünmemek ve parçalanmamak için, namus için, ezan için, bağımsızlığımız için sadece 37 günde 8 güzel evladını şehit verdi... Karadeniz'in incisi Samsun'da 8 güzel evladımızı, kahraman kardeşimizi, canımızı, ciğerparemizi, kınalı kuzumuzu dualarla sonsuzluğa uğurladık. Bu uğurlamalar öyle sıradan ve kolay uğurlamalar değildi. Canımız yandı, yüreğimiz kavruldu. Ama asıl yürek yangını şehitlerimizin annelerinin yüreğindeki yangın oldu. Son şehitlerimizin annelerinin yüreğide tıpkı diğer şehit annelerinin yüreği gibi bir daha hiç sönmemek üzere yandı ve kavruldu. Acının merkezi şehitlerimizin annelerinin yüreği oldu.
Mayıs ve Haziran 2017'de 37 günlük acı süreci yaşayan Samsun halkı şimdi bu acının neresinde? Bu acı sadece şehitlerin ailelerinin acısı mı? Elbette bu acı ve bu şehitler hepimizin. Şehitler unutulur mu? Samsun halkı, şehitlerini asla unutmuyor. Samsun halkı tüm şehitlerimizi ve Samsunlu şehitlerimizi minnetle hatırlıyor. Samsun halkı son 8 şehidimizi de hiç unutmuyor. İsim isim hatırlamak ve hatırlatmak istiyor. 8 güzel insan, 8 can, 8 kınalı kuzu… Hiçbirisini unutmuyoruz eğer unutursak, unutturursak kanımız kurusun, nefesimiz bitsin; 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Samsun Büyük Cami'de Kato Dağı'nda şehit düşen Özel Harekat Polisi Mesut Yılmaz'ın cenaze namazını kıldık. Şehidimizi Samsun'da Kıranköy Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde binlerle sonsuzluğa cennete uğurladık.27 Mayıs 2017 Cumartesi günü Samsun'un Terme İlçesi'ne bağlı Sakarlı Mahallesi Merkez Camii'nde Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir 'in cenaze namazını mahşeri bir kalabalıkla kıldık. Şehidimizi Terme' de Sakarlı Mahallesi'nde babaevinde sonsuzluğa uğurladık. 1 Haziran 2017 Perşembe günü Samsun'da Büyük Cami'nin avlusunda Diyarbakır Lice'de şehit düşen Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze töreni için biraraya geldik. Şehidimiz 26 yaşındaki Uzman Çavuş Gökhan Bayram'ın cenaze namazını Samsun Büyük Cami'de kıldıktan sonra Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nden sonsuzluğa uğurladık. 23 Haziran 2017 günü Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde bulunan Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde Bitlis'in Tatvan İlçesi Andere mevkisinde hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan Samsunlu Piyade Uzman Çavuş Şuayip Şilepe (23)'yi cuma namazını müteakip binlerce insanın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Karabük Mahallesi mezarlığından son yolculuğuna uğurladık. 26 Haziran 2017 Pazartesi Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde bu defa aziz şehidimiz Uzman Çavuş Mete Yahşi'nin(28) cenaze namazı için Samsun'da Büyük Cami'nin avlusunda biraraya geldik. Öğle namazına müteakip Samsun Büyük Cami'de kılınan cenaze namazından sonra Kıranköy Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği'nden Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mete YAHŞİ 'yi sonsuzluğa uğurladık. Samsun'un son 37 gündeki acı listesine Hakkari'de şehit düşen Jandarma Komando Çavuş Sinan Hamza'yı da (Samsun'un Terme İlçesi'nde ikamet ediyordu. Trabzon'da toprağa verildi) dahil ediyoruz. 29 Haziran 2017 Perşembe günü Samsun'un Havza İlçesi yine tarihi bir güne tanıklık etti. Havza Kevser Camii avlusunda binlerce insan yine bir kahraman vatan evladını cennete uğurlamak için biraraya geldi. 28 Haziran 2017'de Suriye sınırımızdaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'nde askeri aracın devrilmesi sonucu kazada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Bkm. Astsubay Üstçavuş Şevket Alnıdelik'i binlerce insan Havza'dan dualarla cennete uğurladı.
Tam 8 şehit, tam 8 kahraman, tam 8 güzel insan hangisini unutabiliriz ki? Unutmuyoruz. Hiçbirisini aklımızdan, yüreğimizden çıkarmıyor ve unutmuyoruz… Eğer unutursak, eğer unutturursak kanımız kurusun. Bunun için bir kez daha diyoruz ki, şehitler ölmez vatan bölünmez. Tüm şehitlerimizin önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz.