Görev yaptığı Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye dönerken 16 Haziran 2017'de Tunceli-Pülümür Karayolu'nda bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın (23) aracı yakılmış ve kendisinden haber alınamamıştı. Bu süreçte bölücü terör örgütü, Necmettin Yılmaz öğretmeni öldürdüklerini açıklamıştı. Ama ortada ceset yoktu. Hainler bir cesedi bile çok gördüler. Çünkü inançsız ve ruhsuzdular.

Geçtiğimiz günlerde Pülümür Deresi'nde bulunan deforme olmuş erkek cesedinin DNA testi ve otopsi sonucunda Necmettin Yılmaz'a ait olduğu ortaya çıktı.16 Temmuz 2017 tarihinde şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde resmi tören düzenlendi. Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın naaşı, doğduğu yer olan Demirkapı Köyü Merkez Mahallesi'nde toprağa verildi. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın annesi Gülay ve kız kardeşi Yasemin Yılmaz 'ın yaşadıkları acıyı anlatacak tek bir kelime bulamıyorum. Hiç şüphesiz onların yürek acısı, büyük ve tarifsizdi. Bu tablo teröristlerin hazırladığı hazin bir tablo olarak hep hatırlanacaktır. Hatırlandıkça da şehit öğretmenimizin ruhu hep şad olacaktır. Bu acı tabloyu hazırlayan hain teröristler ise hep lanetle anılacaklardır. Şimdi bütün Türkiye şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın katillerine en ağır laneti gönderiyor. Tek bir şey söylüyoruz; kökleri kurusun. Hem de öyle bir kurusun ki bir daha adları sanları duyulmasın.

Nasıl bir hainsiniz? Nasıl bir cellatsınız? O daha 23 yaşında, çiçeği burnunda güzel bir öğretmendi. Sahi öğretmenimize nasıl kıydınız? O güzel öğretmeni nasıl suya attınız? Necmettin öğretmeni nasıl katlettiniz? Bir anneyi bir babayı nasıl evlatsız bıraktınız? Hanginize kötülük etmiş, hanginize kötü söz söylemişti? Ama siz bölücü PKK'lı hainler, yine bildiğinizi okudunuz. Bildiğiniz tek şey hunharca insan öldürmekti. Güzel bir insanı ve tüm insanlığı öldürdünüz. Necmettin öğretmeni de vahşice öldürmeyi başardınız. Ama her zaman olduğu gibi yine yanıldınız. Necmettin öğretmeni bedenen yok ettiniz ama onu asla öldüremediniz. Aşağılık katiller sürüsü ,bilmiyor musunuz şehitler ölmez. Hiçbir hain Necmettin Yılmaz öğretmeni öldürdüm zannetmesin. Necmettin Yılmaz öğretmen bundan böyle ölümsüzdür. Necmettin öğretmenin ruhu, karanlıkları aydınlık yapmaya devam edecektir. Hepiniz aydınlıkta yok olup gideceksiniz. Can alarak, kan dökerek kimseye mutluluk getirmeniz mümkün değil. Türkiye bu filmi seyretmekten bıktı. Niye siz öldürmekten ve ölmekten bıkmıyorsunuz? 23 yaşındaki masum bir insana nasıl kıyılır? Hangi hakla, hangi aptalca gerekçeyle genç bir öğretmene kıydınız?

Bu defa da öldüremediniz, bundan sonra da öldüremeyeceksiniz. Hiçbir okul, hiçbir sınıf, hiçbir öğrenci ışıksız kalmayacak Necmettin öğretmenin asil ruhu ölümsüzdür. O ışığı asla söndüremeyeceksiniz, o ışık her yerde sonsuza kadar yanacaktır. Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Şehit öğretmenimizin ailesine ve yüce Türk milletine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun. Güle, güle Necmettin öğretmenim. Bilmeyen bir kez daha duysun; şehitler ölmez,vatan bölünmez.