Engellilik bir insan sorunsalıdır.

Türkiye'nin engelli nüfusu, % 12 civarındadır.

Bunların bir kısmı işitme engelli olmaktadır.

İşte bu engelli grubun olimpiyat oyunlarının 23.sü Samsunumuzda oynanacaktır.

Bu durum, Türkiye için olduğu kadar Samsunumuz için de önemlidir.

Tabir yerinde ise bu oyunlar nedeniyle Samsunumuza ve Türkiyemize binlerce sporcu gelecek, özelde Samsun'un, genelde ise Türkiye'nin iç ve dış turizmi hareketlenecektir.

Dünyanın her yerinden gelecek sporcularla dünyadan Türkiye'ye ve Samsun'a binlerce göz bakacak, aynı şekilde Türkiye'den ve Samsun'dan da dünyaya pencere açılacaktır.

'İşitme Engelliler Olimpiyatları' vesilesiyle Samsunumuz, adeta yeniden gözden geçirilerek asfaltlama, boya vb. gibi bakımlar yapılmıştır.

İnsanın, 'her zaman olimpiyatlar olsa' diyesi geliyor.

Üniversite yurtları ile birlikte otel ve diğer ikametgahlar dolmuş, merkezden oyunlarla birlikte taşra ilçelerine taşmıştır.

Oyunların sağlıklı sonuçlanabilmeleri için başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları seferber olmuş durumdadır.

Oyunların şehrimizde gerçekleşmesi için şüphesiz gerekli çabaların en büyüğü Gençlik ve Spor Bakanlığımıza aittir.

Bu nedenledir ki Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç Beye özelde kentimizin, genelde ise tüm Türkiye'nin teşekkür borcu vardır, kutluyorum.

Samsunumuzun böyle uluslararası spor müsabakalarını bünyesinde yaptırabilecek düzeye gelmesinin de ayrıca fevkalade önemli olduğunu düşünüyoruz.

Daha çok tesis demek, daha çok spor demektir.

Daha çok spor demek, daha çok sağlık demektir.

Müsabakaların ülkemize ve kentimize hayırlar ve güzellikler getirmesi dileğiyle selam ve sevgiler…