Daha on beş günce yayınlamıştım Türk devlet adamı ve bilgesi Yusuf Has Hacip'in şu sözlerini : "Kim halk içinde etkili bir mevkie gelirse özü de sözü de yumuşak olmalıdır. Bu mevki ve makamların verdiği itibar geldiği gibi gidebilir de. Makamın verdiği ikbal ve itibar, nasıl başka birini bırakıp da geldiyse, daha başka birine de kaçıp gidebilir. Sen bu ikbale fazla güvenme. Daima iyilik et. İyi davran. İkbal bugün senin elinde ise yarın başkasının olmuş bil."
Kimi devletlilerin başındaki ikbal kuşları bir anda uçup gitti. O kuşlar artık başkalarının başında bir süreliğine. Hiçbirisi kalıcı değil konduğu başta. Ya kuşu kafaya konduranın bir iradesiyle anında uçuyor o kuş ya da iradenin asli sahibi halkın oyuyla.
'İkbale fazla güvenme' diyordu Yusuf Has Hacip bundan yaklaşık on bir asır önce. Hele de makam ve mevkiin verdiği itibara hiç güvenme. O itibar hak edilmişse makbuldür ve de kalıcıdır. Nice insan var ki ikbal makamında sefil, nice insan var ki o makama sırtını döndükçe makbul ve muteber. Hele bir de o makamda 'hak, hukuk, adalet ve sevgi ve şefkat' üzere oturmuşsa onun gönüllerdeki tahtı evlatlardan evlatlara devreder, hatırası o öldükten sonra da yıllarca yaşar.
Bu ülke de bu kent de anıları hala hafızalarda yaşayan ve saygıları her daim biraz daha artan çok siyasetçi gördü. Ne yazık ki Allah'ın lütfu ya da Reisinin lütfu makamı kendisinin tapulu malı sanan nice hal bilmez yol bilmezleri de gördü. Kimi hal bilmediğinden kimi yol bilmediğinden olsa gerek çoktandır ortalarda görünmezler.
Beklenen bir değişiklikti ama zamanlamasında yanıldım. Değişikliğin dün başlayan olimpiyatların kapanmasından sonra gerçekleşeceğini sanıyordum ben de birçokları gibi.
Her iki Gençlik ve Spor Bakanının bu kente gerek Samsunspor'a destekleri ve gerekse tesis yönünden ciddi katkıları oldu. Suat Kılıç şu anda siyaset dışı. Ben Akif Çağatay Kılıç'ın siyaset sahnesinde başka rollerle daima karşımızda olacağına inanıyorum.
Dr. Ahmet Demircan herkesin gördüğü, bildiği ve tanıdığı beyefendiliğinin ötesinde gerçek bir aydın. Ben bu yönüyle de Samsun'a ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum.
Kabine değişikliği ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.