Teşkilat yenilenmesi ardından yeni hükümet de açıklandı. Hayırlı olsun. Bu kan değişiminin adalet ve kalkınma hareketine güç katacağına inanıyorum. Ciddî dava adamları var.

Hükümet sözcüsü Sayın Numan Kurtulmuş'un Cumhurbaşkanımızın 'Her alanda dönüşüm gerçekleştirdik ancak eğitim ve kültürde ilerleyemedik' özeleştirisine çözümlerle bir atılım getireceği umudundayım. Geçmişte kurduğu partinin adı 'Halkın Sesi'ydi. Bu ad da beni heyecanlandırmıştı. Halkın sesini dinleyecek bir liderin 'kibrin düşmanı Allah' anlayışıyla bürokratlarına örnek olmaması mümkün mü? İnşallah oradaki statüko kırılabilecek.

Sağlık Bakanlığı'na atanan saygıdeğer dostum Sayın Dr. Ahmet Demircan ise bu alanda yapılan atılımları inanıyorum ki zirveye çıkaracaktır. İdari, teknik ve bilimsel çalışma heyetlerini devlet adamlığı tecrübesiyle ustaca koordine edeceğinden hiç kuşkum yok. Kendisini yürekten kutluyorum. Başarılı çalışmalarının hep yanında ve takipçisi olacağım.

Sayın Fakıbaba ise tam bir halk adamı. Sayın Cumhurbaşkanı'na bunu zorlu bir mücadele sonunda kanıtladı. Halkın sesini dinleye dinleye tarım alanında çok ciddî atılımlar yapacaktır.

Çok yakından tanımamakla beraber edindiğim izlenimlere göre, diğer yeni hükümet üyelerinin de yeni atılımlar yaratabilecek kapasitede olduğu kanısındayım. Umarım Sayın Cumhurbaşkanımızın metal yorgunluğu yakınmasını ortadan kaldıracak bir kadro olacaklar.

Sürekli kendisini yenileme yolundaki Adalet ve Kalkınma hareketi mensuplarına fitne fesat kuşatmasından kurtulma adına hangi konumda olurlarsa olsunlar tavsiyem halka açık olmaları. Her zaman görüldüğü üzere makamlar mevkiler kimseye bakî değil, dün vardın bugün yoksun.

Sayın Cumhurbaşkanı halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım ben bugüne kadar diyor ya aynen katılıyorum. Halk aşağılanmaya, hiçe sayılmaya gelmez. Saçmalayacağını düşünseniz bile her vatandaşı kabul etmeli, derdi neyse dinlemelisiniz. Milletvekillerinin referanslarına bile itibar etmeyen bürokratlar, bakanlar olduğunu çok sık görüştüğüm STK mensuplarından duyuyorum ve inanın içim acıyor. Ben de yaşadım ve bunu dava arkadaşlarımın yazma demesine rağmen açıkça dile getirdim bu köşeden. Gerektiğinde gene yazacağımdan kimse kuşku duymasın.

Yapmayın efendiler beyler, yapmayın %50+1 oy gerek iktidar olmak için artık. Halkın acımasız değerlendirmesi altında siyaset. Herkese kapınız açık olmalı. Yoğunluğa dayanamıyorsanız, yorgunluk başladıysa o görevde kalmayın. Bu milleti birlik ruhundayken kimse yıldıramaz ama 12 Eylül öncesinde fitne fesatla çatışma ortamına nasıl sürüklendiğimizi unutmayalım. Fitne fesat da kibir, haksızlık, kayırmacılık, yoksulluk ve yolsuzlukların göz önüne serilmesinden doğar, doğunca da büyütülür gider.

Yeni hükümet üyelerine yeni ruhla Şeyh Edebali'nin Osman Beye vasiyetini bir kez daha dikkatlice okumalarını öneriyor, Allahımdan kendilerine fitne fesat tohumlarından büyük milletimizi koruyucu doğru bilgilerle hareket edebilme gücü vermesini diliyorum.