'Şirketler, pencereden dışarıyı seyreden eleman istemez. Kendilerini sürekli yenilemeyen, aynı noktada durarak yıllarca her gün aynı işi yapan kişilerin modası geçmiştir'

Bu nedenle bütün kurumlar eğitime büyük önem veriyorlar. IBM'in kurucusu Tom Watson'un yardımcılarından biri, şirkete 10 milyon dolara malolan bir hata yapar. Derhal patronun bürosuna çağrılır. Odaya girer girmez, 'Sanırım istifa etmemi istiyorsunuz?' diye soran yardımcısına Watson, yapılan hatalardan alınacak derslerin en iyi eğitim olduğunu anlatan şu cevabı verir:

'Şaka mı yapıyorsun? Sadece eğitimin için 10 milyon dolar harcadık. Ve eğitimine bu kadar para harcadığımız birinin işten ayrılmasına asla izin veremem…'

'Eğitim kovayı doldurmaya değil, ateşi yakmaya benzer.'

Eğitim ateşi bilgiyle büyütülür. Bunun yolu okumaktan geçer. Daha iyi düşünebilmek, daha derin düşünebilmek ve düşüncelerden bir sonuç çıkarmak için okunmalıdır.

'Endüstriyel toplumun yakıtı paraydı. Ancak bilgi toplumunda yakıt da, güç de bilgidir.'

Ne kadar az bilgiye sahip olduğumuzu anlamak için ne kadar çok şey bilmemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Gelişmenin, ilerlemenin itici gücü bilgidir. Bilgiye ulaşma arzusu bizi başarıya götürecek inançları da ateşleyebilir. Karar verdikçe, düşündükçe beyin gelişiyor. İçerik aktarma üzerine bir eğitim miadını doldurdu.

Gençlerimizi, aldıkları eğitimin yanında kendilerine kabiliyetlerinin en yüksek olduğu alanlarda, tohumun toprakla teması gibi, hayattan koparmadan kendi ayaklarının üstünde durabilecek şekilde yetiştirmeliyiz.