Facebook'ta bulunan telefon numarası ekleme özelliği her ne kadar aramaya yapmaya, parola kurtarmaya ve güvenli bir giriş yapmaya olanak verse de Facebook hesabınızın ele geçirilmesine sebep olabilir.

Facebook'ta bulunan bir mantık hatasından dolayı eğer telefon numaranız değiştiyse ve hesabınızda kayıtlı telefon numarasını güncellemediyseniz, eski telefon numaranızın başka birine verilmesi durumunda, o kişi sizin Facebook hesabınızı ele geçirebilir.

Hesaplar nasıl ele geçiriliyor?

Facebook, telefon numaranızı kullanarak hesabınızı bulmanıza izin veriyor. Bu yöntemle bulunan hesap adı kullanılarak giriş denemesi yapıldıktan sonra "şifremi unuttum" sayfasından telefon numarasına kurtarma numarası isteniyor.

İstenen kurtarma numarasıyla, bu numaranın kayıtlı olduğu Facebook hesabına giriş yapılabildiği gibi parola da değiştirilebiliyor.

Bu güvenlik açığının varlığını kabul etmeyen Facebook, kullanıcıların telefon numaralarını değiştikleri zaman hesaplarına bağlı olan numaraları da güncelleştirmelerinin kendilerinin kontrolünde olmadığını söylüyorlar.

Korunmak için neler yapmalı?

Bu şekilde hesabınızın ele geçirilmesinden korunmak için eski numaranızı ve email adreslerinizi Facebook'tan kaldırın. Ayrıca 2 aşamalı girişi aktif edin ve giriş alarmlarını devreye sokun.