Düello, tanıklar huzurunda yapılan sözlü ya da silahlı vuruşmanın adıdır.

HabertürkTv. ekranlarında Ebubekir Sifil ile Caner Taslaman'ın yaptıkları tartışmalar önceden sosyal medyada Sifil ve Taslaman'ın düellosu olarak takdim edilmişti.

Bilindiği gibi düellonun bazı kuralları olmasına rağmen bu ekran tartışmasının böyle bir kuralı yoktu.

Ekranda tartışılan İslamdı.

İleri sürülen argümanların çoğunu Ehl-i Sünnet kabul etmiyor ya da illetleriyle kabul dereceleri farklıydı.

Sahip olduğu Arapça bilgisiyle İslamın temel kaynaklarına inemeyen bir felsefeciyle(!) İslamın temel kaynaklarından biri olan sünneti konuşmak ya da tartışmak büyük bir ayıptı.

Sifil Hoca işin başında bu felsefeciye bunu sormalı ve hemen işi orada bitirmeliydi.

İslamın hükümleri hakkında söz söyleme ehliyetinin kime ait olduğunu Kur'an-ı Kerim açıklamaktadır.

Felsefeci Taslaman'ın, olmayan ehliyetini kabul, asla doğru olmamıştır. Bu gayriciddiliği Tv. kanalı yapmış olsa bile Sifil Hoca yapmamalıydı.

Bir mühendisle tıp doktorunun tıbbı konuşmalarına benzer ki dinleyenler mühendisi değil, tıp doktorunu yadırgar.

Bir ayetin anlamını, meali yazanın bilgisiyle anlayanın İslam adına konuşmaya, Allah'ın hükümlerini yorumlamaya hakkı ve yetkisi yoktur. Taslaman'a bu yetkiyi vermek İslama ve Müslümanlara hakarettir. Taslaman Bey ille de konuşmak istiyorsa kendisinin dinini konuşabilir.

Hocalarımızdan dileğimiz odur ki, bunları muhatap kabul etmesinler. Konuları maşalarla değil, maşaları tutan ellerle konuşsunlar.

Son zamanların üslup ve dile getirilen konular açısından en çirkin ve seviyesiz bir programını izledik. Sifil Hocanın seviye kazandırma gayreti ve edebi ile sunucunun zaman zaman müdahaleleri yeterli olamamıştır. Gerçekten düello olmuş ama hiçbir kuralı olmamıştır.

Hadis ravilerine varıncaya kadar hakaretlerde bulunan Taslaman'ın felsefeci olsa bile ilim adamına yakışır tavrından çok, belli bir zihniyetin militanı gibi hareket etmesi, bu toprağın insanı olarak herkesi üzmüştür. Reyting adına da olsa Habertürk Tv.nin de buna izin vermemesinin gereğine inanıyoruz.

Selam ve sevgi ile…