Son yıllarda çocuklar tarafından yaygın olarak kullanılmaya başlayan elektronik kaykayların (hoverboard) bazıları, artık mobil uygulamayla ve internet bağlantısıyla geliyor.

Uygulama, kullanıcının kaykaylarının ışıklarını değiştirmesini, uzaktan yönetmesini ve batarya süresi gibi özelliklerini kontrol etmesine yarıyor. Bu fikir her ne kadar kulağa iyi ve eğlenceli gelse de elektronik kaykay kullanımının güvenliğini azaltmakta.

Yapılan son araştırmalara göre, elektronik kaykayların uzaktan hacklenmesi çok kolay. Bluetooth bağlantısı üzerinden elektronik kaykayları özel bir donanım kullanmadan 10 metre mesafeden kontrol etmek mümkün.

Eğer özel bir donanım kullanılırsa, bu mesafe daha da artıyor. Bu özel donanımlarla aynı zamanda birden fazla kaykayı aynı anda uzaktan kontrol etmek ve kaykay kullanıcısının konumunu tespit etmek de mümkün.

Bu elektronik kaykaylara örnek olarak Segway MiniPro verilebilir. Bluetooth üzerinden hacklenebilen bu gibi elektronik kaykaylar, çocuklarınızı tehlikeye atabilir.