MEB'in yayınladığı son müfredat programında,'cihad',ibadet bahsinde hatta ibadetlerin en değerlisi olarak öğretilecek.Cihat Arapça "mücadele" kökünden gelir ve Türkçede çoğunlukla "İslam uğruna savaşma" anlamında kullanılır. Küçücük çocuklara şiddet, kavga,savaş vb kavramları anlatmak, pedagojik olarak sağlıklı görülmediği için tv programlarında bile uyarı işaretleri zorunlu iken,ders programlarında cihadın kutsanması çok tartışıldı, görünen o ki daha da tartışılacağa benzer.

Bügün 1,5 milyar İslam coğrafyasında El Kaide, BokoHaram, Taliban, Müslüman Kardeşler, IŞİD gibi pek çok örgüt 'cihad' adı altında diğer Müslümanları boğazlamaktadır. IŞİD liderlerine, neden hiç İsrail'e karşı eylem yapmadıkları sorulduğunda, verdikleri yanıt 'bize İsrail ile savaşmamız emredilmedi!'olmuştu…

Kullandıkları bütün silahları ve teknolojileri ise diğer dinlerden uluslar üretmektedir! Bütün uçaklar, füzeler,savaş araç- gereçlerini ABD,İsrail ve AB ülkelerinden almıyor muyuz?

Türkiye doğal kaynakları zengin bir ülke değil. En değerli zenginliğimizin eğitilebilecek genç insanlarımızın olması olarak değerlendiriliyor.

Dünyada artık '4.0 sanayii devrimi'nden söz ediliyor.Bu çağ; buhar gücü,elektrik gücü ve elektronik üretim ilişkilerinin ardından dördüncü dönem olarak 'dijital üretim'in dünyaya egemen olacağı gerçeği olarak özetlenebilir.Bu çağı yakalayabilmek için,öncelikli olarak, bu döneme uygun bilimsel veri üretecek ve kullanabilecek insanların yetiştirilmesine dayalı bir eğitim planlamak gerekiyor.

Dünyadaki tüm canlıların bir değişim içerisinde oluştuklarını savunan 'Evrim Teorisi'ni ders kitaplarından çıkarıp, yerine 'cihad'ı koyarak bu süreci yakalamamız ne yazık ki, mümkün görünmüyor!

Eğer ille de küçücük çocuklara doğru bir şey öğretilmek hedefleniyorsa;sefaletle,esaretle ve cehaletle cihad etmek öğretilmelidir!..