Diyanet İşleri eski Başkanı Sayın Mehmet Görmez görevinden ayrılış konuşmasını yaparken, 'Diyanet teşkilatı, bir daha sapkın hiçbir dini yapı konusunda 40 yıl gecikmiş olmanın mahcubiyetini yaşamamalıdır; ancak tek gayesi cemiyete imanlı, ahlaklı bireyler yetiştirmek olan dini kurum ve kuruluşlar, bu tür yapılarla karıştırılmamalıdır' demiştir.

Sayın Görmez Hocanın veda konuşması sırasındaki bu ifadeleri, ne kendisini ve ne de ülkeyi FETÖ ve benzeri ihanet örgütlerinden kurtaramıyor.

Günümüz Türkiye'sinde elan daha kötüleri palazlanmaktadır.

0n binlerce kadrolarıyla Türkiye'yi merdiven altı din eğitiminden kurtaramayan Diyanet'in yeni 'sil baştana' ihtiyacı vardır.
Diyanet'in, ' bugünden sonra da en büyük vazifesinin İslamofobi ile mücadele olacağını vurgulayan Görmez, gerek ülkemizde gerek yurtdışında yürüttüğümüz çalışmalarda, bir yandan doğruyu ortaya koyma gayesini güttüğümüz gibi aynı zamanda yanlışlarla mücadelemizi de sürdürdük' demektedir.
Sayın Görmez Hoca, 'doğruları ortaya koyduk' diyor.

Hangi mevzuat ve donanımla hangi doğruları ortaya koyabildik?

Diyanet bu program ve kuruluş yasası ile hiçbir zaman doğruları ikame edemez.

Aynı durum Milli Eğitim için de söz konusudur. Ora için de ,' sil baştan' dedik ve diyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bir nevi özel gayret ve çıkışlarıyla gerçekleştirilmiş bazı atılımlar sayesinde bugünkü noktaya gelinmiştir.

Tıpkı Milli Eğitim gibi Diyanet kadroları da içinde bulundukları kabuğu kıramamışlardır.

Dağ- bayır imam ve öğretmen tayin ederek din ve eğitim sorunu çözülemiyor ve nitekim çözülememiştir.

Sayın Görmez'in hizmetlerini ve özellikle de 15 Temmuz sala çıkışını hiçbir zaman unutmayacağız. Tarih de unutmayacaktır. Ancak hizmetlerin yeterli olmadığını söylüyoruz.

Hizmet perspektifindeki hatalarının gelecekler tarafından tekrarlanmamasını istiyoruz.

Kendileri de ifade ettikleri gibi ' sevapları ve günahlarıyla' Diyanet'in bir dönemine damgasını vurmuş Sayın Görmez'den, yine kendi değerlendirmesiyle 'bu ümmetin bir ferdi olarak' gerekli hizmetleri yerine getireceğini beklemek hakkımızdır.

Yeni Türkiye'ye Yeni Başkan dileklerimizle selam ve sevgiler…