Ligler başlıyor, her zaman olduğu gibi kombine satışları da gündeme geliyor. Kombine fiyatları açıklanıyor, birileri diyor çok pahalı, Avrupa kupalarında oynayan M. Başakşehir'de bile bu kadar değil; birileri çıkıyor diyor ki alt ligde mücadele eden Nevşehirspor bile şu fiyattan bilmem ne kadar kombine sattı fiyatlar normaldir deniyor.
Allah aşkına Samsunspor camiasını ne alt ligin ne de üst ligin takımlarıyla kıyaslamayalım. Sen Samsunsporsun, sen işine bakacaksın. Başakşehir'in zaten taraftarı yok isterse bedava verir, Nevşehirspor hep üst liglerin hayallerini kuran başarıya aç, üstelik illet olası passolig sisteminin olmaması kombine satışlarını elbette kolaylaştıracaktır.
Simdi değerli Samsunspor yönetimi, her biriniz bu şehirde işletmesi bulunan birer işadamısınız. Belki size göre 200 – 300 TL. gibi meblağlar ufak rakam gözükebilir ama, dar kesimli taraftarlarımız için çok para. Eski stadyuma oranla kapasitemiz bir kat daha arttı. Soruyorum geçen sezon ne kadar kombine satıldı ve bugün ligin başlamasına bir hafta kalmış toplam 22 kombine satılmış. İçler acısı değil mi?
Kombine satışları, her geçen yıl daha çok azalıyor. Siz bunun nedenini araştırdınız mı? Birincisi passolig, mesela bir maraton seyircisi anladı kendi sahasında üst üste iki maç seyredemeyeceğini. Çünkü passolig işini yapmıyor, ceza alması gereken kişiyi ya da kişileri değil, o blokta maç izleyen masum taraftarı da cezalandırıyor. Taraftar da düşünüyor ki izleyemeyeceğim maça niçin ödeme yapayım diyor. İkincisi Samsunspor olarak bizim halen Tff 1. Lig takımı olduğumuzu unutuyor ve belirlediğiniz rakam taraftara cazip gelmiyor.
Kombine fiyatlarını belirlerken, önce hangi ligde olduğumuzu sonra passoligle ilgili doğabilecek sıkıntıları da bir düşünelim. Her sezon bu takımın en büyük transferi Taraftarıdır, sen nasıl ekonomik olarak transfer ettiğin oyuncuyu ucuza mal etmek istiyorsan taraftarı da kazanmasını bileceksin. Yeni stadyumun havasıyla kombinede yirmi bin hedef koyan takım şu ana kadar yirmi iki kombine sattıysa, bu sezon ortalama iki üç bin taraftara oynayacaksın demektir. Kendimizi kandırmayalım, birkaç hafta sonra kale arkası maratonda beklenen indirimi yapacaksın. Ben de diyorum ki stadyum kapasitemiz zaten ikiye katlamış, şimdiden yapın indirimi, hem Samsunspor alsın itici gücünü arkasına, hem de taraftara jestiniz olsun.
Tribünde olmayan taraftarıyla bir Samsunspor izlemek, keyif vermeyeceği gibi sonuçlara da olumsuz yansır. Bunlar benim acizane görüşlerim benden söylemesi...