Suriye'de işin başından beri başta ABD olmak üzere tüm Doğu ve Batı dünyası Türkiye'nin zararına çalışmaktadır.

Türkiye bu oyunu bilerek mi bilmeyerek mi oynuyor, bunu bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek şey Türkiye'nin, Suriye'nin şahsında dünya emperyalizmi ve siyonizmi ile savaştığıdır.

Kuzey Suriye bölgesinin Fırat-Irak sınırı arasındaki yer YPG ile Suriye Demokrasi güçlerinin (PKK) kontrol ve denetimindedir.

Bu güçlerin belediyeleri, asayiş kolları ve gümrükleme sistemleri vardır.

Hep birlikte hafızalarımızı tazelersek Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimin de bu şekilde işe başladığını hatırlamış ve görmüş olacağız.

Irak'a geçecek tırlar (ki geçemiyor) gümrüğe tabi olup yüklerini orada boşaltıp YPG'nin tırlarına aktarmak zorunda bırakılmaktadır.

YPG'nin sahiplenip denetimine almış olduğu bölge, söz konusu coğrafyanın en zengin petrol yeri olmaktadır. Böylelikle Türkiye'nin güney bölgesi -müdahale edilemezse- emperyalist güçlerin kontrolünde olan Barzani ve YPG (PKK) yönetimleriyle çevrilmiş olacaktır. Bu durum, ateş çemberlerinden bir çember olacaktır.

Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan baskınlarla halk yoğun olarak İdlib'e sevk edilmektedir. Belirtmekte yarar vardır ki ser verip sır vermeyen çekik gözlülerin de cihad adına çoluk-çocuk buralarda dolaştıkları bilinmektedir.

Ortaasya'dan çocukları ve eşleriyle kalkıp buralara gelen bu insanlar, hangi amaçla gelmişlerdir? Selefi olduklarını söyleyen bu çekik gözlü grupları kim organize ediyor?

Yine kendi ifadeleriyle, 'TAĞUT' avına çıkmış bu grupların Türkiye uzantıları var mıdır?

Birinci Dünya Savaşı sırasında İslam dünyasında Vahhabilerle gerçekleştirilmiş operasyon, şimdilerde Selefilerle mi yapılmaya çalışılmaktadır?

Suriye üzerinden yüz yıllık büyük bir oyun oynanmaktadır.

Bu oyun bozulamazsa İslam dünyasının bozulacağından endişe ediyoruz.. Rabbim yar ve yardımcımız olsun! Selam ve dua ile…