Gerici kafaların, kadın bedeni üzerinden laik sisteme karşı yürüttükleri şeriatçı saldırılar, çok yönlü biçimde sürüyor!

'9 yaşındaki kız şehvet uyandıracağı için çarşafa girmeli' ve '7 yaşındaki kız evlenebilir' fetvaları ile ün yapan İhsan Şenocak, şimdi de 'Kızlara mahsus üniversite açılsın!' kampanyası başlatmış. Bu kampanya, gerici çevrelerden de hemen destek görmüş!

Bir gazete yazarına göre, Türkiye'de,"laik hayat tarzı sonuna kadar serbestmiş' de Müslüman bir ülkede 'İslamın Kızına Kız Üniversitesi' neden yasakmış, diye soruyor.

Hayır efendim! Türkiye'de 'laik hayat tarzı sonuna kadar serbest' değil! Çünkü laik ülkede çocuklar din eğitimine zorlanamaz. Şort giyen kadınlar saldırıya uğramaz, saldıranlar cezasız bırakılmaz! Kadınların sokakta yürümesine, gülmesine, kıyafetine karışılamaz! Çocuk ve kadın istismarcıları bu denli yüz bulup çoğalamazlar…

Eğitimde,önce tarikatçı, gerici dershanelerde, yurtlarda başlayan laiklik karşıtı örgütlenme, giderek bütün eğitim alanını kuşatıyor. Şu anda 'bilim ortaokulu,sanat ortaokulu,spor ortaokulu' yok;ama,'imam hatip ortaokulu' var! Ve bu okullarda kız-erkek çocukları ayrı sınıflarda hatta ayrı binalarda 'haremlik-selamlık' eğitim görüyorlar; bu durum imam hatip liselerinde de öyle…Sıra üniversiteye geldi!..

Devlet okullarının içi boşaltılırken özel öğretime ve imam hatiplere sürekli kaynak aktarılmasına rağmen nitelik ve başarı açısından sonuçlar ortada!.. Ayrıca,çift başlı eğitim alan çocukların yarın bu toplumda diğerleriyle uyum içerisinde yaşamalarını beklemek de ham hayal olur.

Kadınların önce okullarını,giderek bütün yaşam alanlarını ayıranlar, sonra da onları toplumsal yaşamın dışına çıkarmayı hedeflemektedir. Kadınlar üzerinden kurgulanan bu yeni düzenin adı ,kim ne derse desin 'şeriat düzeni'dir!.. Şeriat düzeninde, önce kadınlar, giderek tüm toplum köleleştirilir. Bakınız, Ortadoğu'ya, Arabistan'a, Afrika'ya, Afganistan'a…

Unutmayalım, 'kölesi olan,özgür olamaz!..'